Terni – muncitor român se baricadează pe acoperiș și amenință că se aruncă fiindcă angajatorul nu l-a plătit

Momente de tensiune ieri, 23 martie 2017, în via Roma din localitatea Attigliano (provincia Terni) unde un muncitor român în vârstă de 32 de ani s-a suit pe acoperișul unei clădiri în curs de construire, unde acesta muncea, amenințând că se aruncă în gol.

Bărbatul s-a urcat pe acoperiș în jurul orei 17:15 și a început să creeze panică în rândul colegilor și trecătorilor aruncând țigle și alte materiale de construcții de la înălțime, afișând în același timp și pancarte pe care era scris motivul pentru care făcea acest gest.

Conform CorriereDell’Umbria.it, conaționalul nostru avea de primit de la angajatorul său circa 2.000 de euro, bani datorați pentru lucrările efectuate pe acel șantier și pe care nu reușea să-i mai recupereze, motiv pentru care a decis să protesteze baricadându-se pe acoperiș și amenințând că se sinucide.

La scurt timp au sosit și carabinierii de la unitatea din Amelia, conduși de căpitanul Michele Basilio, dar și o echipă de pompieri și o ambulanță, încercând cu toții timp de aproape două ore să convingă bărbatul român să coboare de pe acoperiș, pentru a evita o tragedie. În același timp carabinierii încercau să contacteze angajatorul bărbatului român dar se pare că acesta era de negăsit, fiind plecat afară din localitate.

Într-un final, muncitorul român s-a lăsat convins de aceștia și a coborât în siguranță de pe acoperișul clădirii, acesta fiind controlat de medicii de pe ambulanță în mod preventiv, pentru a se asigura că se află în stare bună de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Citește și: Salarii neplătite în Italia: iată ce puteți face pentru a vă recupera banii.