Teroare la bordul unui avion după ce pasagerii au primit un mesaj pe telefon. „Am o bombă!”

Mai mulți pasageri ai unui avion al companiei EasyJet, care se pregătea să decoleze miercuri, 19 septembrie 2022, de pe aeroportul Stansted din Londra, Marea Britanie, au rămas îngroziți după ce au primit un mesaj pe telefon în care scria: „Am o bombă”.

Potrivit publicației britanice The Mirrror, mesajul a fost primit de pasagerii care aveau telefoane Apple, prin intermediul serviciului de mesagerie directă AirDrop.

În scurt timp, aeronava a fost mutată într-o zonă izolată și nu a mai fost permisă aterizarea altor avioane pe pistă, unele fiind nevoite să survoleze în cerc deasupra aeroportului chiar și timp de două ore.

Polițiști înarmați au dat buzna imediat la bordul aeronavei Airbus A319 și au efectuat verificările de rigoare, dar nu a fost găsită nicio bombă.

Polițist la bordul aeronavei în care s-a petrecut incidentul. Foto: The Sun

Ulterioare investigații au dus la arestarea a trei dintre pasageri, suspectați că au pus la cale această farsă. Martorii au declarat că unul dintre ei a fost pus la pământ și încătușat de polițiști, iar ceilalți doi arestați sunt pasageri care călătoreau împreună cu el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un martor a declarat: „La bordul avionului era isterie. Oamenii erau panicați, pe bună dreptate. Parcă eram într-un film de la Hollywood.

„Un incident cu o amenințare teribilă ca aceasta, cu un mesaj sinistru trimis mai multor persoane prin AirDrop, nu s-a mai întâmplat niciodată.

Polițiștii anti-tero au dat buzna la bordul avionului. Foto: STEPHEN HUNTLEY/HVC

Presa britanică scrie că pasagerii au primit trei fișiere prin AirDrop, iar unul dintre ele era cu imaginea unui bărbat cu mustață care spunea „Am o bombă”.

Poliția din Essex a transmis pe Twitter: „Ofițerii noștri au lucrat rapid și ferm pentru a rezolva o alertă de securitate la bordul unui zbor EasyJet la Stansted, cu destinația Amsterdam, și pentru a aresta trei persoane. Am primit un apel care raporta o problemă de securitate la sol într-un avion din aeroport, la scurt timp după ora 19.40 de astăzi.

„Polițiștii au răspuns rapid și au lucrat cu partenerii noștri de la Stansted pentru a muta avionul într-o zonă sigură pentru a efectua anchete. Acest lucru a însemnat că pista a fost închisă doar pentru o perioadă scurtă de timp, menținând întreruperile mai ample la minimum și permițând aeroportului să fie complet redeschis rapid.

„Ofițeri specialiști s-au urcat în avion și au debarcat trei bărbați, care au fost arestați cu toții sub suspiciunea că ar fi făcut o farsă cu bombă și se află în prezent în arest. În urma perchezițiilor în avion, avem satisfacția că nu a fost descoperit nimic îngrijorător.”