Teste COVID gratuite în Italia fără limită de vârstă sau prescripție medicală

Crucea Roșie organizează în Italia testarea gratuită a populației, în centre amplasate în gările marilor orașe. Toți cei care vor dori își vor putea face un test antigen SARS CoV-2 în mod gratuit, fără limită de vârstă sau prescripție medicală.

Începând de joi, 15 aprilie, se vor face teste antigen gratuite în gara Roma Termini și la Milano Centrale, urmând ca în zilele următoare să fie puse în funcțiune alte 9 centre, la Bari, Bologna, Cagliari, Florența Santa Maria Novella, Napoli Centrale, Palermo, Reggio Calabria, Torino Porta Nuova și Veneția Santa Lucia.

Inițiativa, posibilă datorită finanțării din partea Comisiei Europene, va permite efectuarea de până la 3 000 de teste antigenice pe zi la nivel național.

De asemenea, începând de vineri, 16 aprilie, personalul și pasagerii trenurilor Frecciarossa Roma Termini – Milano Centrale cu plecare la ora 8:50 și Milano Centrale – Roma Termini la ora 18:00) vor putea face gratuit testul antigen înainte de plecarea trenului.

„Încă de la începutul pandemiei – a transmis Francesco Rocca, președintele Crucii Roșii italiene – Crucea Roșie la nivel global, datorită milioanelor sale de voluntari, a avut o activitate extraordinară și neîntreruptă cu scopul de a combate virusul și pentru a oferi răspunsuri la toate vulnerabilitățile care au rezultat în această perioadă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acest nou proiect de testare gratuită în marile gări din țară va permite o cartografiere chiar mai eficientă a virusului și va garanta o siguranță mai mare pentru toți călătorii. „Vrem să revenim la normal, să ne luăm viața înapoi și să reîncepem să trăim din nou, în toate sensurile”, a mai adăugat Francesco Rocca.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20