Testare COVID-19 gratuită în Italia pentru toți românii dintr-o zonă cu multe cazuri noi de coronavirus

În urma numărului mare de cazuri pozitive la coronavirus, înregistrate în provincia Agrigento, din Sicilia, reprezentanții serviciului de sănătate publică ASL din Canicattì au hotărât testarea în masă a cetățenilor din localitate, iar la următorul sfârșit de săptămână este rândul cetățenilor români, precum și al personalului auxiliar din școli, al profesorilor, elevilor și părinților acestora.

Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din orașul Canicattì. Testarea, simplă și rapidă, a fost propusă de reprezentanții ASL, împreună cu personalul USCA (Unitate specială de asistență sanitară). S-a organizat un program de screening (depistare precoce) și au fost alese zilele de weekend tocmai pentru a oferi posibilitatea de a efectua testul Covid tuturor celor care în timpul săptămânii lucrează. Acțiunea se bucură de sprijinul preotului român din localitate, scrie Canicatti Web.

Potrivit Ministerului Sănătății din Italia, la 9 decembrie s-au înregistrat în Peninsulă 12.756 noi cazuri de coronavirus și au fost 499 de decese. Veneto este regiunea cu cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor, urmată de Campania, Lazio și Lombardia. 753 de cazuri noi de Covid-19 înregistrate în Sicilia, din 7.013 teste efectuate. 34 de decese.