Testele COVID vor avea în Italia prețuri reduse și egale în toate farmaciile

Guvernul italian a anunțat prin noul decretul adoptat că va impune în farmacii prețuri maxime pentru testele Covid, astfel încât acestea să nu depășească 15 euro pentru adulți și 8 euro pentru minori, iar pentru persoanele care din motive medicale nu se pot vaccina testul va fi gratuit. Farmaciile care nu se vor conforma acestor dispoziții vor fi sancționate cu amenzi între 1.000 și 10.000 de euro.

Toți salariații italieni, fie din mediul privat, fie la stat, vor fi obligați să dețină pașaport sanitar, din 15 octombrie, pentru a merge la serviciu. Guvernul italian a aprobat această nouă măsură, a cărei încălcare poate duce la amenzi între 600 și 1.500 de euro.

„Certificatele verzi vor deveni obligatorii pentru toți salariații, fie că sunt din sectorul public, fie că sunt din sectorul privat. O facem pentru două motive esențiale – să facem aceste locuri de muncă sigure, și pentru ca a noastră campanie de vaccinare să fie și mai puternică”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Așadar, din 15 octombrie și până la sfârșitul anului, toți salariații italieni vor fi nevoiți să demonstreze fie că sunt vaccinați, fie au trecut prin boală, fie au un test negativ anti-COVID făcut recent.

Prețul unui test Covid va fi de 15 euro pentru adulți și 8 euro pentru minori, iar pentru cei care din motive medicale nu se pot vaccina, testul va fi gratuit. 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Testele de tip RT-PCR vor avea o valabilitate de 72 de ore, iar cele rapide, de tip antigen, de 48 de ore.

Potrivit noului decret, „farmaciile sunt obligate să asigure, până la 31 decembrie 2021, administrarea testelor rapide, de tip antigen, pentru depistarea antigenului Sars-CoV-2, conform metodelor și prețurilor prevăzute în memorandumul de înțelegere”.

Sunt prevăzute penalități pentru cei care nu respectă această regulă: „În cazul nerespectării dispoziției, se aplică sancțiunea administrativă a plății unei sume de la 1.000 la 10.000 euro, iar farmacia poate fi închisă pe o durată care nu va depăși cinci zile.”

@rotalianul