Adoptate de mici în Italia își caută familiile de origine din România: „Dorim să ne regăsim rădăcinile”

„The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”,  aşa este denumită pagina pe care o mulţime de tineri îşi spun oful şi speră la o minune. Copii adoptaţi, care vor să-şi cunoască familia biologică, primesc sprijin datorită unei tinere românce care a creat acestă pagină de facebook din dorinţa de a-şi găsi fratele. A transformat-o apoi într-o portiţă prin care mulţi tineri români împrăștiați prin toată lumea ajung să-şi cunoască originile.

Ultimele două anunțuri vin de la tinere românce adoptate în Italia încă de când erau niște copile. Acum, după mulți ani, au decis să își cunoască părinții biologici, frații și surorile de sânge.

Cel mai recent anunț este al Cristinei care scrie:

„Vă salut din Italia unde am fost adoptată în anul 1994. Numele meu românesc a fost LULEA CRISTINA și m-am născut în data de 29.05.1988, în BUCUREȘTI. De mult timp sunt în căutarea familiei biologice pe care îmi doresc să o găsesc şi să o îmbrăţisez. Numele și prenumele părinților mei biologici sunt: mama, LULEA CONSTANȚA și tatăl, LULEA RADU DANIEL. Părinții mei în momentul adopției aveau vârsta de 30 de ani tatăl și 26 de ani mama. Îmi aduc aminte că mama lucra într-o piață de fructe și legume din sectorul 3, București. Fratele meu JIPA CONSTANTIN, atunci în vârstă de 8 ani, a fost adoptat de către bunica maternă. Părinții mei locuiau în sectorul 5 din București, în Aleea Botorani, nr. 8, bloc V84, scara 3, etajul 8, interior 88 însă în prezent nu au fost găsiți la această adresa.
Apelez la dvs. cu rugămintea de-a îmi fi alături în această căutare. Îmi doresc nespus de mult să îmi pot reîmbratişa părinții și fratele. Vă mulțumesc din inimă pentru orice mic ajutor și pentru orice încurajare care îmi va fi dată!”

Lulea Crsitina, adoptată în Italia, își caută familia biologică în România. Foto: The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României

Imediat sub postarea Cristinei este cea a surorilor Andreea Nicoleta și Florina Boldijar. Aceeași poveste, aceeași țară de adopție, aceeași dorință de a-și reîntâlni familia de origine:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Salutări din Italia!
Suntem două surori adoptate de aceeaşi familie care ne dorim foarte mult să ne găsim rădăcinile româneşti. Numele nostru a fost: BOLDIJAR ANDREEA NICOLETA născută la data de 25. 06. 1993 şi BOLDIJAR FLORINA născută la data de 02. 06. 1994.
Amândouă am fost la centrul de plasament GHERLA de unde am fost adoptate în anul 2000. Suntem în căutarea mamei noastre, BOLDIJAR MALVINA şi tata, BOLDIJAR CONSTANTIN. Știm că mama a fost bolnavă de tuberculoză când era însărcinată cu Florina. Ne dorim foarte mult să ne îndeplinim şi noi acest vis de a ne cunoaşte părinţii, fraţii şi rudele din România. Vă rugăm din suflet acum în perioada sărbătorilor de Paşte să DISTRIBUIȚI anunţul nostru pentru ca să ajunga la familia noastră din ţară. Vă mulţumim aniticipat şi vă dorim Sărbători Sfinte şi Binecuvântate!
PAȘTE FERICIT!”

Boldijar Nicoleta Andreea și Florina, adoptate în Italia, își caută familia de origine. Foto: The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României

Oricine are informații care pot ajuta aceste tinere să intre în contact cu membrii familiei de origine, este rugat să scrie un mesaj pe pagina Facebook: The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20