Un TIR cu zece tone de deșeuri provenite din Italia a fost oprit să intre în România

Un TIR încărcat cu zece de tone de gunoaie a fost oprit în vama Borș de agenții Poliției de Frontieră. Deșeurile, fără documentele prevăzute de lege, proveneau din Italia, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, 22 decembrie, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Autocamionul era încărcat cu deșeuri constând în materiale de construcții și era condus de un cetăţean român în vârstă de 50 de ani.

„Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri constând în materiale de construcţii, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Un TIR cu zece tone de deșeuri provenite din Italia a fost oprit să intre în România. Foto: Poliția de Frontieră Română

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.000 kilograme de deșeuri constând în materiale de construcții, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, se arată în comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse, astfel că autorităţile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a autocamionului.