Toderică, mort în Italia la numai 22 de ani alături de colegul său. Apelul mamei îndurerate

Familia unui tânăr dintre cei doi care și-au pierdut viața la Brienza, în provincia Potenza (Basilicata), în urma intoxicației cu gaz de la o butelie, a lansat o strângere de fonduri în vederea repatrierii trupului neînsuflețit al băiatului în vârstă de 22 de ani. Mama unuia dintre băieți nu are resursele financiare pentru a-l readuce pe fiul său în țară.

„El este Toderică, băiatul ce și-a pierdut viața în Italia, la doar 22 de ani. În urmă cu o zi a fost găsit fără suflare alături de colegul său de cameră și de muncă”, a scris într-o postare pe Facebook Mihai Cimpoeșu, care ajută familia în vedere strângerii de fonduri necesare repatrierii și înmormântării.

„În urmă cu câteva luni de zile a plecat în Italia pentru a munci la pădure, ca să-și construiască un viitor și să-și ajute mama care l-a crescut singură, dar dar din păcate visul i-a fost spulberat lăsând în urma lui o durere imensă mamei fratelui și celor apropiați.

Acest suflet e din Nistorești, Vrancea, crescut doar de mamă, cu trudă și multă iubire, fiind încercați de soartă. Vestea ca acesta ar fi decedat intoxicat cu gaz de la o butelie ce probabil era folosită pentru încălzire a picat ca un trăsnet asupra familiei sale. Rog toți prietenii, cunoștințele și oamenii cu suflet mare, să ajutăm mama acestui suflet, fiecare cu cât poate, pentru a putea repatria trupul neînsuflețit.

Durerea e imensă în sufletul mamei, cu atât mai mult că nu-i poate face o înmormântare și rânduielile necesare, costurile aducerii trupului neînsuflețit în țară fiind foarte ridicate. Sper ca acest mesaj să ajungă și celor de la Primăria Nistorești și să vină cu o mână de ajutor.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru cei care doresc să doneze îl pot contacta pe Mihai Cimpoeșu direct pe profilul său de Facebook sau direct pe mama băiatului: Bitca Mariana.

Donații se pot face în contul: RO68 RZBR 0000 0600 2203 0294 Raiffeisen – MIRZEA LUCIAN (unchiul băiatului).

Toderică lucra împreună cu prietenul său la o firmă forestieră din zonă. Cei care au avertizat poliția și 118 au fost colegii lor de muncă. În camera în care dormeau cele două victime a fost găsită o butelie de gaz, folosită probabil pentru încălzire. Cei doi tineri, în vârstă de 22 și respectiv 28 de ani erau decedați de aproximativ o săptămână. Cercetările și investigațiile carabinierilor din Brienza continuă.