Tone de deșeuri și gunoaie din Italia și Germania, oprite la intrare în țara noastră

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a devenit scena unei intervenții importante a autorităților române, după ce peste 35 de tone de deșeuri provenite din Germania și Italia au fost oprite de a intra în România, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Două transporturi, ambele operate de șoferi cetățeni români, au fost blocate după ce aceștia nu au putut prezenta documentele legale necesare pentru intrarea mărfurilor în țară.

Șoferii au susținut inițial că transportă compresoare uzate și panouri fotovoltaice de la diverse companii din Germania și Italia, destinare unor firme din România.

Cu toate acestea, suspiciunile au planat asupra legalității acestor transporturi, determinând polițiștii de frontieră să solicite asistență de la reprezentanții Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 35.300 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a comunicat Poliția de Frontieră Arad într-un comunicat emis luni, 9 octombrie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile române au dispus întoarcerea deșeurilor către expeditorii din Germania și Italia, respectând astfel normativele legale în vigoare și evidențiind angajamentul României de a combate transportul ilegal de deșeuri.

Acest incident scoate în evidență o problemă crescândă cu privire la transportul internațional de deșeuri și necesitatea unei reglementări și supravegheri stricte în acest domeniu.

România, alături de alte țări din Uniunea Europeană, se confruntă cu provocări referitoare la gestionarea corespunzătoare a deșeurilor, cu accent pe împiedicarea traficului ilegal de acest tip.