Top 10 al celor mai bogați italieni în anul 2021. Producătorul cremei de ciocolată Nutella pe primul loc

Lista celor mai bogați oameni din Italia este publicată anual de revista US Forbes. Informațiile au fost preluate de Corriere della Sera, care ne prezintă topul celor 10 cei mai bogați oameni de afaceri din Italia, pentru anul 2021:

  1. Giovanni Ferrero (Nutella)

Cel mai bogat italian este Giovanni Ferrero, în vârstă de 57 de ani. Din 2011 este director unic al companiei de dulciuri Ferrero. Averea sa a fost evaluată de revista Forbes în anul 2021 pentru aproximativ 35,1 miliarde de dolari, ceea ce îl face primul om cel mai bogat din Italia și al 40-lea din lume.

2. Leonardo Del Vecchio (Luxottica)

Leonardo Del Vecchio, născut la Milano, pe 22 mai 1935, este fondator și președinte al Luxottica și președinte executiv al EssilorLuxottica, cea mai mare companie holding care produce și vinde ochelari și lentile din lume care are aproximativ 80.000 de angajați și peste 9.000 de magazine. De asemenea, este acționar majoritar la Covivio și Assicurazioni Generali.

Bogăția sa din 2021 a fost evaluată de revista Forbes la aproximativ 25,8 miliarde de dolari, făcându-l al doilea cel mai bogat om din Italia și al 59-lea din lume.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

3. Stefano Pessina (Walgreens Boots Alliance)

Stefano Pessina, născut la Pescara în anul 1941, este un antreprenor fondator și CEO al lanțului farmaceutic Walgreens Boots Alliance.

Pessina, absolvent de inginerie nucleară la Politehnica din Milano, ocupă locul 62 în lume și locul trei în Italia în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni, cu active de 9,5 miliarde de dolari. Walgreens Boots Alliance este un gigant al distribuției de produse farmaceutice, listat la Nasdaq, are 400.000 de angajați în întreaga lume și o cifră de afaceri de 117 miliarde.

4. Massimiliana Landini Aleotti (Menarini)

Locul patru în clasamentul miliardarilor italieni este ocupat de o femeie, Massimiliana Landini Aleotti, patrona companiei farmaceutice Menarini, fiind așadar cea mai bogată femeie din Italia. Cu active de 9,4 miliarde (în creștere de la 6,6 în 2020), este al 256-lea cel mai bogat om din lume, la un pas de podiumul miliardarilor italieni.

5. Giorgio Armani (gruppo Armani)

Giorgio Armani, născut la Piacenza, pe 11 iulie 1934, este un stilist și antreprenor italian care a fondat compania cu același nume , una dintre cele mai importante mărci din lume în domeniul modei.

Bogăția sa din 2021 a fost evaluată de revista Forbes la aproximativ 7,7 miliarde de dolari, făcându-l al 6-lea cel mai bogat om din Italia și al 326-lea din lume. În 2000 a declarat un venit impozabil de 167 milioane de euro.

6. Silvio Berlusconi (Mediaset)

Poziția a șasea în Italia pentru Silvio Berlusconi, proprietar al Mediaset și Mondadori, de ani de zile în politică cu partidul pe care l-a fondat, Forza Italia. Averea lui ajunge la cifra uriașă de 7,6 miliarde de dolari, ceea ce îl poziționează pe locul 327 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

7. Augusto e Giorgio Perfetti (Golia)

Augusto Perfetti născut la Lainate, pe 11 august 1946, este președinte al companiei Perfetti Van Melle, gigantul italo-olandez de bomboane care produce mărci precum Mentos, Chupa Chups și Golia. Este al șaptelea cel mai bogat om din Italia și 251 din lume (5,8 miliarde de dolari). Fiul lui Ambrogio și nepotul lui Egidio, fondatorii Perfetti, Augusto devine proprietar împreună cu fratele său, Giorgio, după moartea lor.

8. Piero Ferrari (Ferrari e Ferretti)

Pe locul opt în Italia se află Piero Ferrari, născut la Castelvetro di Modena, pe 22 mai 1945, cu o avere de 5,5 miliarde de dolari. Este fiul lui Enzo Ferrari și proprietar a 10,2% din compania fondată de tatăl său precum și președinte al Ferretti, gigantul iahturilor super-luxoase. Ocupă poziția 705 printre cei mai bogați bărbați din lume conform Forbes.

9. Gustavo Denegri (Diasorin)

Gustavo Denegri, născut în martie 1937, este președintele companiei biotehnologice DiaSorin, care produce truse de reactivi utilizate pe scară largă. Are active de 5,4 miliarde, este al nouălea om din Italia și al 550-lea din lume printre superbogații.

10. Luca Garavoglia (Campari)

Locul zece între cei mai bogați oameni din Italia pentru Luca Garavoglia, născut la 26 februarie 1969, președintele grupului Campari. Averea lui este de 5,2 miliarde de dolari. Forbes îl plasează pe poziția cu numărul 680 în lume, crescând și datorită boom-ului mondial al aperitivelor „Spritz”.

Urmează în ordine nume precum Sergio Stevanato (Stevanato fiale di vetro), Alberto Bombassei (Brembo), John Elkann (Stellantis e Exor), Miuccia, Marina e Alberto Prada (Prada), Giuliana e Marina Caprotti (Esselunga), Barbara Benetton, Antonio ed Emma Marcegaglia, Nerio Alessandri (Technogym), Enrico Preziosi (Giochi Preziosi), Simona Giorgetta (Mapei), Andrea e Diego Della Valle (Tod’s).