Torino: bărbat român intră în casa unei bătrâne, o bate și o jefuiește în noaptea de Revelion

Bărbat român mascat intră în locuința unei femei în noaptea de Revelion, o bate și o jefuiește, furându-i banii și bijuteriile, relatează giornalelavoce.it.

S-a întâmplat în noaptea de Anul Nou, în jurul orei 01.00 la Bollengo, în apropierea orașului Torino din Piemonte. O femeie cu vârsta de peste 70 de ani, rezidentă în localitatea respectivă, tocmai se întorsese acasă după ce își petrecuse seara împreună cu niște rude. La întoarcere, a găsit o ușă forțată și odată intrată în casă a fost surprinsă de prezența în interior a unui bărbat mascat care a început să o lovească și să îi ceară bani. Femeia, înspăimântată, i-a înmânat cei 500 de euro pe care îi ținea în casă.

Apoi, după ce o imobilizase de pat legându-i mâinile și picioarele, i-a strâns eșarfa în jurul gâtului amenințând-o cu moartea dacă va chema carabinierii. Bărbatul mascat i-a smuls bijuteriile pe care femeia le purta și i-a furat alți 400 de euro din poșetă precum și telefonul mobil.

După aproximativ două ore, bătrâna a reușit să se dezlege și să ceară ajutor la vecinii care au apelat imediat la 112. Carabinierii Companiei Ivrea și a stației Azeglio, în câteva minute, au strâns primele declarații ale bătrânei și ale vecinilor și au pornit imediat în căutarea jefuitorului.

Acesta a fost identificat câteva ore mai târziu în jurul orelor 5.30 din dimineața zilei de 1 ianuarie. Este un român în vârstă de 34 de ani, care locuiește și el în Bollengo. Militarii l-au surprins de-a lungul stradei provinciale 228, când se îndrepta pe jos, spre casă. În urma percheziției corporale la care a fost supus, au fost găsiți asupra sa aproximativ 400 de euro, bani pe care militarii i-au considerat a fi cei furați cu câteva ore mai devreme de la nefericita femeie. În casa românului de 34 de ani, carabinierii au găsit cartela SIM a telefonului mobil furat de la femeie în timpul jafului.

Bărbatul, zidar de meserie, a fost arestat fiind acuzat de tâlhărie și transportat la închisoarea din Ivrea, unde este încă ținut în așteptarea validării reținerii.

Între timp, femeia victimă a jafului, a fost dusă la serviciul de urgență al spitalului din Ivrea și apoi eliberată cu câteva zile de prognoză.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol