Torino: bărbat român intră în casa unei bătrâne, o bate și o jefuiește în noaptea de Revelion

Bărbat român mascat intră în locuința unei femei în noaptea de Revelion, o bate și o jefuiește, furându-i banii și bijuteriile, relatează giornalelavoce.it.

S-a întâmplat în noaptea de Anul Nou, în jurul orei 01.00 la Bollengo, în apropierea orașului Torino din Piemonte. O femeie cu vârsta de peste 70 de ani, rezidentă în localitatea respectivă, tocmai se întorsese acasă după ce își petrecuse seara împreună cu niște rude. La întoarcere, a găsit o ușă forțată și odată intrată în casă a fost surprinsă de prezența în interior a unui bărbat mascat care a început să o lovească și să îi ceară bani. Femeia, înspăimântată, i-a înmânat cei 500 de euro pe care îi ținea în casă.

Apoi, după ce o imobilizase de pat legându-i mâinile și picioarele, i-a strâns eșarfa în jurul gâtului amenințând-o cu moartea dacă va chema carabinierii. Bărbatul mascat i-a smuls bijuteriile pe care femeia le purta și i-a furat alți 400 de euro din poșetă precum și telefonul mobil.

După aproximativ două ore, bătrâna a reușit să se dezlege și să ceară ajutor la vecinii care au apelat imediat la 112. Carabinierii Companiei Ivrea și a stației Azeglio, în câteva minute, au strâns primele declarații ale bătrânei și ale vecinilor și au pornit imediat în căutarea jefuitorului.

Acesta a fost identificat câteva ore mai târziu în jurul orelor 5.30 din dimineața zilei de 1 ianuarie. Este un român în vârstă de 34 de ani, care locuiește și el în Bollengo. Militarii l-au surprins de-a lungul stradei provinciale 228, când se îndrepta pe jos, spre casă. În urma percheziției corporale la care a fost supus, au fost găsiți asupra sa aproximativ 400 de euro, bani pe care militarii i-au considerat a fi cei furați cu câteva ore mai devreme de la nefericita femeie. În casa românului de 34 de ani, carabinierii au găsit cartela SIM a telefonului mobil furat de la femeie în timpul jafului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul, zidar de meserie, a fost arestat fiind acuzat de tâlhărie și transportat la închisoarea din Ivrea, unde este încă ținut în așteptarea validării reținerii.

Între timp, femeia victimă a jafului, a fost dusă la serviciul de urgență al spitalului din Ivrea și apoi eliberată cu câteva zile de prognoză.