Torino – româncă bătută de soț se salvează cu un bilețel aruncat pe fereastră.

Sătulă de nenumăratele scene de violență trăite alături de soțul ei, femeia română, rezidentă în Torino, găsește curajul de a denunța faptele acestuia, scrie ziarul Torino Today pe site-ul său. Găsindu-se, însă, în imposibilitatea de a ieși din casă sau de a suna la carabinieri, singura soluție rămâne de a apela la ajutorul cuiva din apropiere, așadar scrie un bilet și-l aruncă pe geam.

”Mă omoară, sună la 112”, citește o vecină a conaționalei noastre pe biletul găsit pe stradă, și sună imediat la carabinieri care intervin cu promptitudine în zonă și care, după ce au vorbit cu femeia română abuzată de soț, au arestat bărbatul care o maltrata și l-au dus la secție.

Totul s-a întâmplat miercuri seara, 26 octombrie, în corso Grosseto din Torino. Bărbatul, român și el, pe nume Vasile Alecu și în vârstă de 40 de ani, este acuzat de abuz în familie, având cel puțin alte trei episoade de genul la activ pentru care va trebui să răspundă.

Femeia română, în vârstă de 45 de ani, în urma violențelor subite, a fost dusă la spitalul San Giovanni Bosco cu o fractură de sept nazal.

Cu această ocazie vă reamintim că, pe teritoriul Italiei, se pot accesa în caz de violență domestică următoarele site-uri și vă puteți adresa la:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazurile de violență în familie, dacă nu sunt denunțate la timp, pot duce la evenimente mult mai grave, atât pentru femei cât și pentru copii, de aceea este bine, fie că sunteți victimă sau doar martor la un astfel de caz, să-l denunțați la autorități cât mai repede posibil. Un astfel de caz este cel de la Pisa, de săptămâna trecută, care a dus nu doar la crimă, ci și la suicid, lăsând 5 copii fără părinți. Puteți citi despre acest caz aici.