Tornadă uriașă în România. Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat din cauza vântului puternic

Un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat marţi seară, 30 aprilie, din cauza vântului puternic provocat de o tornadă uriașă care a lovit judeţul Călăraşi. În urma accidentului petrecut în zona localităţii Constantin Brâncoveanu, şapte persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă.

Autocar cu 40 de pasageri răsturnat din cauza vântului puternic la Călărași. Foto: Spy News

Mai multe case au rămas fără acoperiș din cauza tornadei, a declarat la Antena 3 prefectul județului Călărași, George Iacob. Informația nu a fost însă confirmată de reprezentanții ISU Călărași.

„Primarul, viceprimarul și întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acțiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiș”, a spus Iacob, potrivit sursei citate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că a fost declanşat planul roşu de intervenţii şi că, din primele informaţii de la faţa locului, victimele nu ar fi în stare gravă, însă situaţia s-ar putea modifica de la un moment la altul, iar cifra răniţilor ar putea creşte. Arafat a mai spus că la acest moment nu există informaţii că ar mai exista şi alte maşini răsturnate de tornadă.

Imaginile incredibile au fost surprinse de şoferii care s-au oprit să filmeze fenomenul meteo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI