Tornade în Italia. Protecția Civilă a emis o avertizare meteo de vânt puternic şi precipitaţii

Mai multe tornade au fost înregistrate în regiunea Lazio joi, 9 decembrie, formate din fericire la nivelul mării, cu doar una care ar fi ajuns pe uscat, informează Meteo Web.

Cel puțin patru tornade marine și un nor-pâlnie s-au format ieri în Lazio. Una dintre tornade s-a format în zona localității Ostia (Roma) și a reușit să ajungă pe uscat.

Cea de-a doua s-a înregistrat în largul coastei la Fiumicino, în jurul orei 15:10. Vârtejul, timp de peste 15 minute, s-a deplasat spre sud înainte de a fi „absorbit” încet, încet de norii negri și redimensionat treptat, fără a atinge pământul. Fenomenul a fost apoi urmat de o scurtă furtună cu grindină și ploaie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O furtună cu grindină a fost semnalată și la Tivoli (Roma).

Un al treilea vârtej a fost semnalat în apropiere de Aprilia, în timp ce un al patrulea a fost văzut la Torvaianica.

A mai fost semnalat un nor-pâlnie, preludiu al unei tornade, în zona de sud-est a Romei, mai exact deasupra cartierului Tor Vergata spre Settecamini. În total, au fost 5 fenomene de acest gen în zona Romei.

- Continuarea după publicitate -

Alertă meteo vineri, 10 decembrie pentru Roma și Lazio

Protecția Civilă din Lazio a emis o alertă meteo valabilă începând de astăzi după-amiază vineri, 10 decembrie, pentru următoarele 18-24 de ore. Se vor înregistra căderi abundente de ploaie cu vânt puternic. Temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20