Tractoare și excavatoare furate din Italia. Doi români, tată și fiu, au fost arestați de polițiștii de frontieră

Polițiștii români de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureş – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit trei utilaje, în valoare totală de 207.000 lei, care figurau ca fiind furate din Italia.

În urma acţiunii, doi cetăţeni români, tată şi fiu, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi contrabandă, informează PFR.

La data de 29 octombrie 2019, în jurul orei 13:00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Budeşti, jud. Maramureş, un autoturism condus de un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, care tracta pe o remorcă un utilaj de tip mini-buldoexcavator, marca J.C.B.

Polițiștii au solicitat la control documentele șoferului și ale autovehiculelor, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date au constatat că utilajul, în valoare de aproximativ 90.000 lei, era semnalat ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Italia în urmă cu doar o zi.

Drept urmare, în baza mandatului de percheziţie emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie într-o localitate din judeţul Maramureş, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 44 de ani, tatăl tânărului oprit în trafic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 749 lei, un utilaj tip mini-buldoexcavator marca Volvo, în valoare de 90.000 lei şi un utilaj tip tractor marca Kubota în valoare de 27.000 lei, ambele semnalate ca fiind furate din Italia.

Utilajele au fost reținute de autorități până la finalizarea cercetărilor, iar faţă de cei doi, tată și fiu, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi contrabandă.