Tragedie de proporții în Italia: Un șofer român de camion a murit și fiul său este în stare gravă. Opt muncitori au fost răniți

Noapte tragică în Abruzzo, miercuri spre joi, 8 iunie, pe autostrada A14 „Adriatica”, unde un șofer român de camion a intrat cu TIR-ul într-un șantier stradal în lucru. Conaționalul nostru a decedat pe loc, iar fiul său, care se afla cu el în cabină a fost rănit. Opt muncitori care lucrau pe autostradă au fost transportați la spital, unul dintre ei fiind în stare foarte gravă, informează Il Messaggero.

Accidentul a avut loc la km 427, în direcția nord, pe teritoriul comunei Torino di Sangro, între cabinele de taxare Vasto Nord/Casalbordino și Val di Sangro.

În apropierea unui șantier amplasat imediat după zona de servicii Sangro Ovest, șoferul român a pierdut controlul vehiculului și a pătruns în zona de protecție, lovind mai mulți muncitori care lucrau la întreținerea asfaltului.

Captură de ecran 2023-06-08 103011

Conducătorul camionului, un bărbat de 45 de ani pe nume Dumitru Dumitrescu, a fost cel care și-a pierdut viața în urma impactului puternic. Alți opt oameni au fost răniți și transportați la spitalele din Vasto, Chieti și Pescara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cabina TIR-ului a fost complet distrusă. Fiul șoferului român, care se afla cu el în camion, a suferit leziuni minore, în timp ce muncitorii de pe șantier au fost grav răniți și au fost internați în spitalele din Chieti, Vasto și Pescara. Starea unuia dintre muncitori, un bărbat de 47 de ani, este considerată de medici ca fiind cea mai gravă.

IMG_2023-6-8-090651_08090813

La fața locului au intervenit de urgență echipele medicale ale serviciului de ambulanță 118, pompierii, precum și poliția rutieră din Vasto Sud, sub coordonarea inspectorului Luca Di Paolo. Dinamica exactă a accidentului este încă cercetată de polițiști.

tir-su-cantiere-a14 (1)

Secțiunea de autostradă unde a avut loc accidentul a fost închisă, provocând perturbări semnificative ale traficului. „Polizia Stradale del Distaccamento Vasto Sud” și „Autostrade per l’Italia” au oferit asistență pe locul accidentului.