Tragedie feroviară, peste 32 de morți și zeci de răniți. Două trenuri s-au ciocnit în Grecia

O coliziune frontală între două trenuri în Tempe (estul Greciei, între Atena și Salonic) a avut loc în noaptea de marți spre miercuri 1 martie. Până în prezent cadavrele a 32 de persoane au fost scoase din vagoanele implicate, dar numărul victimelor este încă provizoriu.

Numărul răniților este de 85, dintre care 25 sunt în stare gravă. Printre victime se numără și copii.

Tragedie feroviară peste 32 de morți și zeci de răniți. Două trenuri s-au ciocnit în Grecia

Cele două trenuri, unul comercial și unul de pasageri care plecase de la Atena la Salonic, s-au ciocnit frontal. La bord se aflau aproximativ 350 de pasageri în momentul coliziunii. Conform primelor informații, trenul de pasageri ar fi luat-o pe o rută greșită.

Zeci de răniți, dintre care mulți sunt grav, au fost salvați de personalul echipelor de salvatori și au fost transportați cu ambulanțele la spitalele din apropiere.

Echipele de salvare caută cu disperare supraviețuitori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Tragedie feroviară peste 32 de morți și zeci de răniți. Două trenuri s-au ciocnit în Grecia

„Tocmai am auzit o bubuitură… vagonul (trenului) a început să se învârtă, înainte de a sfârşi într-o parte când am reuşit să ieşim”, a declarat un pasager pentru postul public de televiziune grec ERT.

Tragedie feroviară peste 32 de morți și zeci de răniți. Două trenuri s-au ciocnit în Grecia

„Până în prezent au fost găsite moarte cel puţin 32 de persoane”, a anunţat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinţă de presă, precizând că operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare.

„85 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere”, a adăugat el. Potrivit presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată.”