Un copil mort în Italia și fetița unor români grav rănită după ce o mașină fără șofer a intrat în curtea unei grădinițe

Fetița în vârstă de 4 ani și jumătate a unor români din localitatea L’Aquila (Abruzzo) este în stare foarte gravă la spital după ce o mașină fără șofer s-a pus în mișcare și a intrat în curtea grădiniței „Pile – Primo maggio” unde micuța se juca împreună cu colegii săi. Accidentul s-a soldat cu moartea unui băiețel de 4 ani și rănirea altor cinci copii.

S-a întâmplat în după amiaza de miercuri, 18 mai 2022. O femeie de naționalitate bulgară, în vârstă de 38 de ani, cu inițialele B.R.Z., a parcat autoturismul marca Volkswagen Passat pe o stradă adiacentă, în pantă și a mers să își ia fetițele gemene de la grădiniță. În mașină a rămas fiul său în vârstă de 12 ani.

La un moment dat autoturismul s-a pus în mișcare, doborând la pământ gardul și intrând în curtea grădiniței unde se jucau copiii. Micuțul Tommaso D’Agostino a murit la spital din cauza rănilor grave și alți șase copiii au fost internați, printre care și fetița românilor noștri. Starea ei continuă să-i preocupe pe medici, menționează Il Messaggero.

Băiatul aflat în interiorul automobilului a ieșit pe geam în timp ce mașina cobora la vale, suferind o lovitură la cap. După tragedia care a avut loc, el a recunoscut în fața părinților că a mișcat maneta din greșeală și a scos mașina din viteză. „Eu l-am omorât, eu l-am omorât”, ar fi spus băiatul cu privire la micuțul decedat.

Asistat de un psiholog și în interiorul unei săli din incinta Judecătoriei în care sunt audiate persoanele fragile, băiatul va trebui să confirme în fața procurorului adjunct Stefano Gallo ceea ce a mărturisit în fața părinților. Mama lui a recunoscut că nu a tras frâna de mână, dar este sigură că a băgat mașina în viteză. Ea este cercetată pentru omor rutier.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Funeraliile băiețelului decedat, Tommaso D’Agostino, au avut loc sâmbătă la Basilica di Colle Maggio din L’Aquila. Mai jos, imagini video de la locul tragediei:

@rotalianul