Italia: Robert, tânăr român de numai 22 de ani, își pierde viața la locul de muncă

Accident de muncă sâmbătă, 23 februarie, pentru un tânăr muncitor român de numai 22 de ani, care și-a pierdut viața la Anzio, în apropierea Romei. Marian Robert Neacșu era rezident în Pomezia și lucra la o fabrică de colectare a hârtiei. A murit la locul de muncă, strivit de un tomberon metalic, scrie Roma Today.

Tragedia a avut loc sâmbătă, în jurul orei 12:00, în zona Padiglione, via Taglio delle 5 Miglia, în curtea exterioară a unei societăți care colectează hârtie și carton. În timp ce era la locul de muncă unde cu o macara electrică muta baloturi de carton într-un tomberon metalic, a căzut de la o înălțime de aproximativ un metru și jumătate și s-a lovit la cap, după care tomberonul plin cu cartoane a căzut peste el. Orice ajutor i-a fost inutil tânărului nostru conațional, Robert Marian Neacșu a decedat pe loc.

Personalul sanitar de la 118 a constatat decesul, iar carabinierii unităților din Lido di Enea și Lavinio au verificat condițiile în care s-a petrecut accidentul de muncă. Nu este exclus ca tânărul muncitor să-și fi pierdut echilibrul datorită vântului puternic care a suflat sâmbătă la Roma și în întreaga regiune Lazio.

Trupul neînsuflețit al tânărului muncitor român a fost pus la dispoziția autorităților judiciare care au dispus efectuarea autopsiei.

Primarul localității Anzio, Candido de Angelis, a transmis un mesaj public: „Suntem alături de familia îndurerată a muncitorului român de 22 de ani care și-a pierdut viața într-un accident de muncă aici, la Anzio. Moartea acestui băiat ne lasă fără cuvinte. Numărul accidentelor de muncă, din păcate, este în continuă creștere, reprezintă o adevărată dramă națională și trebuie să intervenim de urgență pentru evitarea acestora.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI