Tragedie într-o familie de români din Italia. Tatăl a murit intoxicat cu monoxid, soția și fiul sunt la spital în stare gravă

O familie de români cu domiciliul la San Damiano d’Asti (cătunul San Luigi), în regiunea Piemont, a fost intoxicată cu monoxid de carbon în după-amiaza zilei de sâmbătă, 5 februarie. Tatăl, în vârstă de 54 de ani a decedat, iar soția și fiul se află la spitalul din Alessandria, informează La Repubblica.

Se numea Ștefan Zangulescu românul care a murit otrăvit cu gazul toxic. Soția și fiul său, în vârstă de 23 de ani, sunt internați la spitalul din Alessandria, în stare gravă, dar medicii au asigurat că viața lor nu este în pericol.

Gazul a ucis și doi câini, în timp ce un al treilea a fost salvat de pompieri. Concentrația de monoxid a fost de așa natură încât până și trei voluntari de Cruce Roșie au fost ușor intoxicați.

Conform primelor cercetări efectuate de autorități, scurgerea de monoxid a fost cauzată de o defecțiune a centralei din apartament, pe care familia o montase ieri dimineață. Tatăl a fost cel care a instalat singur sistemul, fără ajutorul unui tehnician extern. Așadar, una dintre ipoteze este că o eroare de asamblare a provocat defecțiunea, dar cercetările sunt încă în curs pentru stabilirea cauzelor intoxicației.

Când salvatorii au ajuns la fața locului, nu au putut face nimic pentru bărbat, dar au reușit să o salveze pe femeia care deja prezenta semne severe de otrăvire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tatăl conducea o firmă de construcții, iar fiul lor, topograf, lucra și el în construcții. Numeroși membri ai comunității românești s-au adunat în lacrimi în fața casei, relatează La Stampa.

Distribuie acest articol