Tragedie la locul de muncă pentru un român din Italia. Mihai a murit într-un canal, în timp ce repara o conductă de apă

Un tragic incident de muncă s-a petrecut în seara zilei de joi, 6 iulie 2023, în localitatea italiană Ailano, provincia Caserta din regiunea Campania, unde un muncitor român a murit în timp ce efectua operațiuni de întreținere la o conductă de apă dintr-un canal.

Mihai Ungureanu, în vârstă de 43 de ani și rezident în aceeași localitate, a intrat într-un canal situat pe via Vicinale Casarini în jurul orei 19:00 de ieri pentru a verifica unele scurgeri de apă semnalate anterior de localnici.

Când conaționalul nostru nu a mai dat semne de viață, au fost alertate echipele de salvare. A fost necesară însă intervenția pompierilor, care au venit de la secția din Piedimonte Matese, pentru a-l scoate pe bărbatul român din canal.

83cbae98b8a1e3c785fefe496780c9e9
Intervenția pompierilor la locul tragediei. Sursă foto: ilcaudino.it

El a fost apoi preluat de un echipaj medical de pe ambulanță, dar pentru el era deja prea târziu. Medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Din primele investigații reiese că Mihai Ungureanu și-ar fi pierdut cunoștința în interiorul canalului și este posibil să fi fost ucis de emanările de vapori de sulf, deși în acest moment nu se exclude nici posibilitatea unui atac de cord care i-ar fi fost fatal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am fost sunat de către un funcționar de la Primărie și m-am dus imediat la locul accidentului. Din păcate, bărbatul era deja mort. O scenă pe care nu mi-aș fi dorit să o văd”, a declarat Vincenzo Lanzone, primarul orașului Ailano.

Parchetul din Santa Maria Capua Vetere dorește să clarifice circumstanțele tragicului deces al muncitorului român și a dispus să fie efectuată autopsia pe trupul neînsuflețit al acestuia.

Corpul bărbatului a fost transferat la Institutul de Medicină Legală Sant’Anna e San Sebastiano din Caserta pentru ulterioare verificări.

„Din păcate, victima este încă o dată o persoană tânără pe care, printre altele, nu o cunoșteam. Întreaga noastră comunitate este literalmente sub șoc din cauza acestui incident. Personal și împreună cu administrația mea, suntem alături de familie”, a mai precizat Lanzone.