Tragedie pentru doi români plecați la muncă în străinătate, copilul lor a murit înecat

Tragedie în localitatea Tudor Vladimirescu din Albești, județul Botoșani, unde un copil de numai 4 ani și jumătate, lăsat în grija bunicilor de părinții săi care au plecat la muncă în Spania, a fost găsit mort în grădina casei, înecat într-o groapă cu apă.

Într-un moment de neatenție, băiatul a căzut într-o groapă cu apă folosită pentru adăparea vitelor și, din nefericire, a decedat, relatează publicația Fanatik.

Tragicul eveniment a fost descoperit de bunicul copilului, Împăratu Adorel, care, după ce l-a căutat pe nepotul său timp de peste o oră, l-a găsit fără suflare, înecat în groapa cu apă.

photo_2024-02-28_17-31-18
Locul tragediei. Sursa foto: Pro TV

„Ne-am dus şi l-am căutat în jur de o oră jumate, poate mai bine şi aproape de ora 6 am venit. Știam gaura asta aici,” a povestit bunicul îndurerat.

Încercările de resuscitare ale echipajelor de urgență, care au durat peste o oră, s-au dovedit a fi în zadar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicul primar Cristian Simionescu, prezent la locul incidentului, împreună cu echipajele medicale, a constatat decesul micuțului.

Țapciuc Nicu, o rudă a copilului, a descris momentul descoperirii:

„Bunicul copilului l-a găsit aici, cu faţa în jos, era cu gluga dată pe cap, cu haine îmbrăcat, cum s-a zbătut el în apă acolo”.

Medicul SMURD Dănuț Panaitescu a confirmat că micuțul era decedat de ceva timp înainte de a fi găsit.

„Am găsit un pacient în vârstă de 4 ani cu manevrele în curs de resuscitare. S-au continuat acestea timp de mai bine de 60 de minute, din păcate fără rezultat şi a trebuit să declarăm decesul.

O anchetă este acum în desfășurare pentru a stabili cum s-a produs tragedia, dar şi cine se face vinovat de moartea băieţelului”, a explicat medicul.

În urma acestei tragedii sfâșietoare, autoritățile reamintesc necesitatea măsurilor de precauție pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Este crucial ca gropile să fie împrejmuite, fântânile acoperite și recipientele mari cu apă, precum cratițe, găleți, căzi sau butoaie, să fie ținute în locuri sigure și, pe cât posibil, acoperite.

Totodată, este esențial ca toaletele din curte să fie asigurate cu zăvorul, pentru a proteja viața copiilor.

Distribuie acest articol