Italia: Valeriu și-a pierdut viața la numai 43 de ani în timp ce se îndrepta cu mașina spre locul de muncă

Un bărbat român în vârstă de 43 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier, în zorii zilei de luni, 11 februarie, la Tavarnelle, în provincia Arezzo din Italia. Românul se îndrepta spre locul de muncă, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului. Printre ipotezele polițiștilor este și apariția neprevăzută a unui animal pe șosea.

Valeriu Ciochinică era originar din județul Buzău, iar viața sa s-a sfârșit în curbele dintre Tavarnelle și Mezzavia, pe raza localității Cortona, la jumătatea distanței dintre casă și locul său de muncă. Porțiunea de stradă unde a avut loc cumplitul accident este considerată una dintre cele mai periculoase secțiuni ale șoselei regionale Umbro-Casentinese.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 5:00 de dimineață, Valeriu Ciochinică se îndrepta spre locul său de muncă la fabrica Menci din Montecchio Vesponi. Conform primelor investigații efectuate de carabinieri, mașina Alfa 159 a românului a depășit cu bine toate curbele șoselei periculoase, până la ultima, cea dinainte de a intra în linie dreaptă spre Mezzavia. Acolo, Valeriu a pierdut controlul volanului, ca să evite un animal apărut pe șosea sunt de părere autoritățile și s-a izbit puternic cu mașina în malul șanțului de pe marginea drumului. Nu au existat urme de frânare, de aici și ipoteza că românul s-ar fi putut simți brusc rău.

Impactul i-a fost fatal, la sosirea personalului sanitar de pe ambulanță, bărbatul încă mai trăia dar a decedat în timpul operațiunilor de resuscitare.

Accidentul care l-a avut drept victimă pe Valeriu Ciochinică s-a produs pe o portiune de drum cu viraje extrem de periculoase, care „nu permit distragerea atenției”, scrie La Nazione. Dacă pentru partea de sud a șoselei în cauză există un proiect de construcție a unui drum alternativ, la nord de Cortona pe ordinea de zi a lucrărilor publice nu există nimic cu un obiectiv asemănător.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma românului Valeriu Ciochinică rămân o soție îndurerată și un copil de numai 3 anișori.