Tragic incendiu într-un spital din Italia, patru morți și 200 de pacienți evacuați

Un devastator incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 9 decembrie 2023, la Spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, o localitate de lângă Roma, capitala Italiei.

011702989-0115fa7c-d332-401b-a64e-a812519a6cb1
Imagine de la spitalul din Tivoli, afectat de incendiu. Sursă foto: La Repubblica.

În cadrul acestui dramatic eveniment, patru persoane au murit și 200 de pacienți au fost evacuați din spital de urgență.

Potrivit Roma Today, două dintre victime au decedat din cauza intoxicației, una a suferit un infarct, iar a patra, a fost găsită moartă și se presupune că ar fi murit înainte de incendiu, deși acest lucru este încă sub investigație.

Parchetul din Tivoli a dispus autopsii pentru a determina cauzele exacte ale deceselor.

Incendiul a pornit în jurul orei 22:30 de ieri, de la etajul minus doi al spitalului, unde se aflau unele ambulatorii, și s-a răspândit rapid, afectând inclusiv secția de urgențe și terapia intensivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Peste 60 de pompieri, cu aproape 20 de vehicule, inclusiv trei scări, au intervenit pentru a salva pacienții, mulți dintre ei imobilizați și evacuați prin scările de incendiu.

021644081-76d3f9c5-681b-4ecf-a2f4-9067b464a4a8
Numeroase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul și a salva pacienții. Sursă foto: La Repubblica.

Majoritatea secțiilor spitalului, deși nu au fost afectate direct de flăcări, au fost invadate de fum, forțând evacuarea a aproximativ 200 de pacienți.

Aceștia au fost transferați în diverse spitale din Roma, în funcție de necesitățile lor medicale.

Pacienții mai puțin afectați au fost mutați temporar în sala de sport comună Maramotti, pregătită de serviciul de Protecție Civilă cu paturi și perne.

În prezent, autoritățile efectuează inspecții finale, inclusiv în ascensoarele spitalului, iar în zilele următoare, după răcirea clădirii, vor avea loc investigații suplimentare pentru a determina cauza exactă a incendiului.

Poliția de Stat din Tivoli conduce ancheta, iar anumite zone ale spitalului au fost sigilate în așteptarea unui ordin judiciar.

Autoritățile din Tivoli au mobilizat eforturile de urgență ale localității, situată la nord-est de Roma.

Conform acestora, sala de sport Maramotti va servi drept centru temporar de tranzit pentru pacienți în așteptarea transferului către alte spitale.

În afara spitalului, rudele victimelor cer clarificări. Familia Giuseppinei Virginia Facca, una dintre victime, își exprimă îngrijorarea și confuzia cu privire la circumstanțele morții acesteia, menționând că a fost internată la spital cu trei zile în urmă pentru probleme pulmonare și se afla la etajul trei în momentul izbucnirii incendiului.