Transilvania, comparată de un jurnalist britanic cu regiunea Toscana din Italia

Transilvania, regiune istorică a României situată în interiorul arcului Carpatic, a încântat cu peisajele, satele, bisericile și cetățile ei minunate pe jurnaliștii de la Financial Times, unul dintre cele mai vechi și mai citite ziare din Marea Britanie. Jurnalistul Andrew Eames, compară Transilvania cu Toscana, care este considerată una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei.

Potrivit Mediafax, Andrew Eames spune că ideea unei paralele între Toscana şi Transilvania i-a fost prezentată de fiul unui conte italian, Giulio da Sacco, căsătorit cu o femeie română.

Tot mai mulți cetățeni străini vizitează Transilvania și unii dintre ei decid chiar să se stabilească în această zonă a țării noastre. Prinţul moştenitor Charles al Marii Britanii, care a cumpărat mai multe case în această regiune, merge anual în România şi o promovează intens la nivel internaţional. I s-au alăturat membri ai aristocraţiei britanice, cum ar fi William Blacker, autorul volumului 1Along the Enchanted Way and old Etonian”, care deţine case în Transilvania şi Toscana şi Jessica Douglas-Home, preşedintele Mihai Eminescu Trust, o organizaţie care cumpără case, le renovează şi le închiriază în scop turistic.

În satul Richiș din județul Sibiu, cetățeni de 11 naţionalităţi diferite au ales să îşi cumpere case, mulţi dintre ei venind aici iniţial ca turişti. Cel care i-a convins este sasul Paul Hemmerth, care şi-a deschis în sat două case de oaspeţi.

În ceea ce priveşte atracţiile culturale, cele ale Transilvaniei sunt mai puţine decât în Toscana, unde se află binecunoscutele orașe Florenţa şi Siena, autorul vorbind însă despre cele 150 de biserici fortificate înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, despre centrele vechi din Sighişoara şi Sibiu, primul fiind foarte popular printre turiştii străini mai ales ca loc de naştere al lui Vlad Ţepeş, supranumit Dracula.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dar marele premiu este faptul de a fi aici: să te plimbi prin păduri cu poteci străjuite de flori sălbatice, să închiriezi o bicicletă cu care să parcurgi străduţe într-o odisee de sate sau să închiriezi o căruţă cu cai cu care să mergi pe dealuri la un picnic. Lucrurile simple”, potrivit FT.

„Acest loc se anunţă un concurent serios pentru Toscana”, a concluzionat jurnalistul de la Financial Times.

Distribuie acest articol