Trei muncitori morți în Italia, trei răniți și șase dispăruți după o explozie la o centrală hidroelectrică

UPDATE: Un al patrulea muncitor a fost găsit decedat.

O explozie puternică s-a produs la o centrală hidroelectrică Enel situată în adâncurile lacului artificial Suviana, zona localității Camugnano (regiunea Emilia-Romagna), marți, 9 aprilie, în jurul orei 15:00, informează Corriere della Sera.

Incidentul a avut un impact devastator, trei muncitori au decedat, trei au suferit arsuri și șase sunt dați dispăruți în acest moment, conform comunicatului oficial al Prefecturii din Bologna.

Primul bilanț al acestei tragedii indică faptul că explozia ar fi fost declanșată de un incendiu la aproximativ 30 de metri sub nivelul apei, complicând semnificativ eforturile de salvare.

Autoritățile și echipele de intervenție se confruntă cu dificultăți majore în accesarea locului accidentului, din cauza fumului dens și a temperaturilor ridicate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Structura barajului nu a fost afectată, incidentul localizându-se la un generator al centralei electrice din Bargi, zona Camugnano.

„Barajul Suviana nu este afectat, este un incendiu la un generator al centralei electrice de la Bargi, comuna Camugnano. Sunt în desfășurare operațiuni de salvare”, au transmis reprezentanții Prefecturii din Bologna.

Conform primarului din Camugnano, Marco Masinara, se efectuau lucrări la turbine și în interiorul structurii se afla personalul.

Incendiul s-ar fi produs la nivelul minus 9, unde se află transformatoarele.

Complexitatea situației este evidențiată prin dificultățile întâmpinate în eforturile de salvare a muncitorilor, mai ales din cauza inaccesibilității zonei afectate, care se află sub nivelul apei

Incidentul s-a produs sub nivelul apei, este mult fum și pompierii întâmpină dificultăți în a pătrunde în incinte.

„Pentru a putea oferi ajutor, este nevoie de vizibilitate și temperaturi scăzute”, a declarat comandantul provincial al pompierilor din Bologna, Calogero Turturici.

„Pompierii coboară cu tuburi de oxigen”, au transmis cei prezenți la fața locului.

În acest moment, nu se pot presupune cauzele incidentului, pentru care vor fi esențiale mărturiile celor prezenți la fața locului. Video mai jos: