Trei muncitori morți și trei răniți pe un șantier din Italia. O grindă masivă de beton s-a prăbușit peste ei

Trei muncitori și-au pierdut viața și alți trei au fost salvați de sub dărâmături pe un șantier din Florența, în urma prăbușirii unei grinzi masive de beton la construcția noului supermarket Esselunga.

Incidentul s-a petrecut pe via Mariti, în zona fostului „Panificio Militare” de la periferia orașului, unde muncitorii se aflau în plin proces de montare a elementelor prefabricate.

O grindă de beton s-a prăbușit și a cauzat căderea mai multor prefabricate.

Potrivit mărturiilor unor muncitori, după prăbușirea grinzii s-a prăbușit etajul trei aflat în construcție, care l-a lovit apoi pe al doilea și pe primul.

094129317-d2a0544c-5932-4a15-8c6c-f634c3ae49ae

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un proprietar de bar local, aflat în apropierea locului tragediei, a descris momentul prăbușirii ca pe un „fel de cutremur”, urmat de strigăte de ajutor:

„La ora 8:30 – povestește proprietarul barului Uffa – am simțit ca un fel de cutremur. Apoi au urmat strigătele de ajutor. A fost oribil”.

Până în prezent, trei oameni au murit și trei sunt grav răniți.

De asemenea, mai sunt semnalate două persoane dispărute, iar eforturile de salvare sunt în desfășurare, cu participarea echipelor de la Protecția Civilă, Poliția Locală, pompieri și serviciilor de urgență.

Pe lângă ambulanțe și tehnicienii ASL, sindicaliștii CGIL au fost printre primii care au ajuns la fața locului: „Ne-am repezit aici de îndată ce am auzit – explică Marta Tamara Terzi de la CGIL Fillea din Florența – Știm că mai sunt muncitorii de acolo, sub dărâmături”.

Protocolul de urgență a fost activat în spitalele Careggi și Cto.

Zona incidentului a fost complet izolată de autorități pentru a facilita operațiunile de salvare și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Distribuie acest articol