Trei oameni au murit în Italia din cauza inundațiilor. Protecția Civilă: „O noapte de coșmar”

UPDATE: Între timp, alte cinci persoane au fost găsite decedate. Numărul victimelor se ridică la opt, informează Corriere della Sera.

Știrea inițială:

Situația meteorologică din regiunile Emilia Romagna și Marche este critică, cu inundații și alunecări de teren severe. Protecția Civilă a emis un avertisment de alertă roșie pentru Emilia Romagna și alertă portocalie pentru Marche pentru ziua de miercuri, 17 mai 2023.

S-au înregistrat cel puțin trei decese: un bărbat care era dat dispărut în Forlì a fost găsit înecat, un altul a fost găsit mort în Ronta di Cesena și un al treilea în Cesenatico.

700-20230517102741

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunt înregistrate și persoane dispărute, pe lângă mii de evacuați în Emilia Romagna. Râurile au ieșit din matcă, străzile și casele sunt inundate. Școlile sunt închise în multe localități din Emilia Romagna și Marche.

Primăria din Bologna avertizează: „Circulația este compromisă, nu vă deplasați”. Noaptea de marți spre miercuri a fost una de coșmar în Faenza, cu multe apeluri de ajutor la 112.

photo_2023-05-17_10-29-40

O casă din Livergnano, situată în zona montană, s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren. Două persoane au fost salvate.

Persoanele care au fost nevoite să își părăsească casele au găsit adăpost la rude sau în centre de primire.

În Pesaro și împrejurimi, râul Genica a ieșit din matcă în mai multe locuri din oraș, provocând inundarea străzilor și a pasajelor subterane. Primăria monitorizează situația, deoarece sunt așteptate noi precipitații pe parcursul zilei.

„Ploile vor continua până la jumătatea zilei. Serviciul național de Protecție Civilă este desfășurat în toată capacitatea sa, un mecanism complex într-o activitate de detaliu și într-un mediu cu adevărat dificil”,  a declarat Titti Postiglione, șeful Departamentului Protecției Civile.

Protecția Civilă îndeamnă la adoptarea măsurilor de precauție maxime: „Urgența nu s-a încheiat, trebuie respectate indicațiile și recomandările autorităților, operațiunile de salvare pot fi complexe și pot pune în pericol salvatorii.”

În total, aproximativ 600 de pompieri sunt angajați în operațiuni de salvare.

Vremea severă a cauzat și perturbări în transportul feroviar, cu întârzieri și anulări de trenuri pe unele linii, în special în Emilia Romagna, potrivit informațiilor furnizate de Trenitalia.

Stefano Bonaccini, președintele Emilia-Romagna, a declarat pe rețelele de socializare că „realitatea a depășit cele mai grave previziuni”.