Trei regiuni din Italia trec în zona albă începând din 31 mai. Vor urma alte zece de pe 7 și 14 iunie

Luna iunie vine în Italia cu o relaxare semnificativă a restricțiilor anti-Covid față de lunile precedente. Încă de luni, 31 mai, regiunile Molise, Sardinia și Friuli Venezia Giulia trec în zona albă, unde toate activitățile se redeschid și viața se întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie.

Din 7 iunie, regiunile Abruzzo, Liguria și Veneto vor fi și ele zone albe. La data de 14 iunie va fi rândul regiunilor Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Piemont, Umbria, Puglia și provinciei Trento să devină „albe”.

În zonele albe masca va rămâne însă obligatorie atât în ​​aer liber, cât și în interior. Se va respecta distanța între persoane și se vor evita adunările. În regiunile „albe” (dar și în cele galbene) deplasarea se face în mod liber, fără nicio restricție.

Se redeschid parcurile de distracții. În zona galbenă, redeschiderea este programată pentru 15 iunie. Se reia activitatea în centrele culturale, centrele sociale și centrele de recreere. În zona galbenă, redeschiderea acestora este programată pentru 1 iulie.

În regiunile considerate zone albe pot fi organizate petreceri, inclusiv cele după ceremoniile civile și religioase. Este însă obligatoriu ca oaspeții să dețină certificatul „green-pass” care să ateste una din următoarele situații: că au fost vaccinați cu ambele doze, că au avut Covid și s-au vindecat sau dețin un test Covid cu rezultat negativ nu mai vechi de 48 de ore. În zona galbenă petrecerile vor fi permise începând cu 15 iunie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În zona albă se mai poate merge la discotecă, dar fără a dansa. Se ascultă muzică și se pot servi băuturi și mâncare, dar ringul de dans rămâne închis.

Distribuie acest articol