Italia: Peste 2.000 de euro amendă pentru 3 români care se întorceau din țară. Nu aveau declarația pe propria răspundere și n-au anunțat ASL

Trei cetățeni români care s-au întors din România în Italia fără să completeze declarația pe propria răspundere și fără să anunțe Agenția Sanitară Locală (ASL) au fost amendați cu peste 2.000 de euro în urma unui control efectuat de Poliția de Stat din provincia Pordenone pe autostrada A28.

Potrivit publicației regionale Il Friuli, conaționalii noștri au fost opriți de polițiștii italieni în cursul zilelor trecute pe autostrada A28, pe teritoriul provinciei Pordenone, în timp ce călătoreau la bordul unui autoturism înmatriculat în România. În urma verificărilor efectuate de agenți s-a constatat că aceștia se întorceau din România, iar cei doi pasageri nu aveau declarația pe propria răspundere prin care trebuiau să justifice motivul intrării pe teritoriul italian și pe care aveau obligația să o predea șoferului la plecarea din țară. În plus, aceștia se pare că nu au anunțat nici oficiul ASL de competență în legătură cu întoarcerea în Italia pentru a fi supuși supravegherii sanitare și izolării la domiciliu, așa cum prevede legea în vigoare.

- Continuarea după publicitate -
Foto: IlFriuli.it

În urma acestor constatări, cei doi pasageri români au fost amendați fiecare cu suma de 533,33 euro, în timp ce șoferul a fost amendat cu suma de 1066,44 euro deoarece nu numai că nu îndeplinea aceleași condiții pentru care au fost amendați pasagerii săi, dar nu era la prima abatere de acest gen, mai precizează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa: