Trei români arestați în Italia după ce au aruncat droguri și telefoane celulare în curtea unei închisori

Trei cetățeni români au fost arestați la Biella, în nordul Italiei, după ce au aruncat în curtea închisorii din Viale dei Tigli droguri, telefoane mobile și cartele telefonice. „Marfa” era destinată deținuților și autoritățile sunt convinse că nu este pentru prima dată când a avut loc o astfel de livrare, scrie La Stampa.

Pentru a furniza droguri și telefoane mobile deținuților din închisoarea Biella românii au ales astfel cel mai simplu sistem: din exterior aruncau mici pachete în curtea interioară a închisorii, unde complicii lor le recuperau imediat. Totul până în seara zilei de marți, 21 iulie, când au fost prinși în flagrant de agenții echipei mobile de poliție după o investigație atentă coordonată de Procuratură.

Polițiștii și agenții de pază au notat de ceva timp o mașină suspectă care venea de la Torino și oprea în apropierea străzii unde se află închisoarea. Marți seară, când a avut loc livrarea, mașina era urmărită de polițiști. Aceștia au putut vedea cum din autoturism au coborât trei persoane. Un bărbat s-a apropiat de gardul exterior al închisorii, iar o femeie și un alt bărbat au rămas aproape de mașină uitându-se cu atenție în jur.

Bărbatul care s-a apropiat de gardul închisorii a aruncat la un moment dat în curtea interioară patru pachete, dar „marfa” a sfârșit în mâna autorităților pentru că de partea cealaltă erau agenții de poliție.

În interiorul pachetelor s-au găsit 100 de grame de hașiș împărțit deja în doze, 100 de tablete Subutex, 700 de tablete de amfetamină de diferite culori, 5 telefoane mobile și 4 cartele sim. Cei trei români au fost blocați de polițiști înainte de a putea fugi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform ipotezelor anchetatorilor, nu era pentru prima dată când avea loc o astfel de aprovizionare a deținuților cu droguri și telefoane, mărfuri deosebit de prețioase într-o închisoare.

În continuare, se fac cercetări pentru a se descoperi care sunt deținuții din închisoare la care era destinată să ajungă marfa.