Trei români arestați în Italia. S-au dat drept carabinieri și au furat bijuterii din casa unei bătrâne

Carabinierii din Sesto Fiorentino au dat curs unui mandat de arestare în această dimineață de 28 martie 2019 pe numele a trei bărbați români, acuzați că au furat bijuterii din casa unei bătrâne și cea a fiului său, după ce s-au prezentat la ușa acesteia îmbrăcați în uniformă de carabinieri și au convins-o să-i lase să intre, relatează presa locală.

În data de 1 martie 2019, cei trei infractori, Hustiu Bogdan Cosmin, Hustiu Marius Gabriel, Ungureanu Laurențiu Ștefan, cu vârste cuprinse între 32 și 36 de ani, au bătut la ușa unei bătrâne rezidente în localitatea Sesto Fiorentino din provincia Florența și au convins-o pe aceasta și pe îngrijitoarea acesteia să-i lase să intre în casă, sub pretextul că o bandă de hoți a luat drept țintă locuința sa. Cei trei falși carabinieri au cerut apoi bătrânei să le dea toate bijuteriile sale pentru a le verifica, iar în timp ce unul dintre ei le ținea pe cele două femei de vorbă, alt infractor cotrobăia prin camera îngrijitoarei, reușind să fure și bijuteriile sale.

Cei trei români arestați: Hustiu Bogdan Cosmin, Hustiu Marius Gabriel, Ungureanu Laurențiu Ștefan. Sursa foto: Gazzetta di Firenze

Simulând apoi o conversație prin stația radio cu centrala operativă a carabinierilor, cei trei falși carabinieri au pătruns și în locuința fiului bătrânei, care locuiește cu un etaj mai sus și care nu se afla acasă în acel moment, furând și de acolo alte bijuterii din aur și câteva cecuri în alb. Imediat după acest furt, infractorii români care se dădeau drept carabinieri au dispărut la bordul unui automobil Fiat Punto.

Când bătrâna a observat că-i lipsesc bijuteriile a decis să denunțe la adevărații carabinieri cele întâmplate și n urma investigațiilor efectuate de către carabinierii din Sesto Fiorentino, s-a constatat că cei trei români erau profesioniști în astfel de furturi. Ancheta i-a dus în cele din urmă pe investigatori la arestarea infractorilor după ce o persoană a semnalat prezența unei mașini Fiat Punto în centrul localității, care părea suspectă.

Cei trei bărbați au fost identificați de bătrâna jefuită și de îngrijitoarea sa prin intermediul unor fotografii prezentate de carabinieri, acesta fiind un element esențial pentru emiterea mandatului de arestare pe numele românilor din partea judecătorului pentru anchete preliminarii din cadrul Tribunalului din Florența.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Falșii carabinieri erau rezidenți în localitățile Rufina, Signa și Florența, mai precizează sursa citată, aceștia fiind puși sub arest preventiv cu acuzația de furt agravat, uzurparea de calităţi oficiale și de utilizarea de false distinctive oficiale.

@rotalianul