Trei români au falsificat fluturași de salariu pentru a primi rezidența în Italia. Cercetați pentru uz de fals

Trei cetățeni români, două femei și un bărbat, domiciliați în Perugia, au fost denunțați pentru uz de fals după ce au încercat să obțină rezidența în Italia prezentând documente false legate de locul de muncă.

Poliția locală din Perugia a demarat investigații asupra acestora în momentul în care au solicitat înscrierea în Evidența populației rezidente, declanșând verificări asupra veniturilor declarate.

Documentele prezentate, presupuse a fi fluturași de salariu de la două companii reale și active, aveau anomalii evidente, inclusiv date de înregistrare, poziție asigurativă, funcții și salarii identice.

Suspiciunile au crescut când s-a primit o scrisoare de angajare aparent emisă de o societate cu sediul în Abruzzo, care, după verificări suplimentare cu bazele de date ale INPS (Institutul Național de Previdență Socială) și Arpal (Agenția Regională pentru Politici Active de Muncă), a relevat că nu exista niciun raport de muncă real pentru niciuna dintre cele trei persoane implicate.

Cererile de rezidență au fost respinse, iar cei trei sunt acum cercetați pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de uz de fals în înscrisuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Obținerea rezidenței în Italia depinde de mai mulți factori. Iată câteva dintre condițiile generale pentru obținerea rezidenței în Italia pentru cetățenii UE/SEE:

Dacă ești cetățean european și ai un loc de muncă în Italia, procesul de stabilire și obținere a rezidenței este relativ simplificat.

Prezența unui contract de muncă validează unul dintre criteriile esențiale pentru rezidență, demonstrând că ai mijloacele de subzistență necesare pentru a trăi în Italia fără a deveni o povară pentru sistemul de asistență socială.

Va trebui să prezinți o dovadă a locuinței în Italia, cum ar fi un contract de închiriere, un act de proprietate sau ca cineva să te ia în spațiu.

Dacă nu ai un loc de muncă și dorești să primești rezidența în Italia, trebuie să demonstreză că dispui de mijloace suficiente de subzistență, astfel încât să nu devii o povară pentru sistemul de asistență socială al Italiei.

Este necesară o asigurare medicală care să acopere toate riscurile pe teritoriul Italiei.

De asemenea, trebuie să prezinți un contract de închiriere sau un document care să ateste dreptul de a locui într-o locuință din Italia.

@rotalianul