Trei români au înșelat în Italia un bătrân de mii de euro. I-au promis că îl vor îngriji

Trei cetățeni români sunt acuzați că au înșelat un bătrân din Trento, Italia, câștigând încrederea acestuia pentru a obține ulterior sume considerabile de bani sub formă de cadouri.

Potrivit ziarului italian L’Adige, înșelătoria a fost anchetată de carabinierii din Borgo și Roncegno, iar în urma investigațiilor efectuate au fost emise două ordonanțe de interdicție de apropiere de persoana ofensată, emise de un judecător de la Trento, însoțite de percheziții domiciliare.

Potrivit unui comunicat de presă al carabinierilor, evenimentele au avut loc în luna februarie a acestui an, când un bătrân de 86 de ani a căzut pradă unei escrocherii.

Mai precis, trei persoane de naționalitate română, dintre care două femei, l-au convins inițial pe bătrân să se lase îngrijit de ele, asigurându-l de buna lor intenție.

Ulterior, odată ce au câștigat încrederea și au identificat vulnerabilitățile acestuia, una dintre complice, o femeie de 52 de ani, a inițiat o relație falsă cu victima, inclusiv de natură intimă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A urmat apoi o serie de solicitări de bani din partea femeii, dintre care una a fost îndeplinită, aceasta primind suma de 5.000 de euro, bani folosiți pentru achiziția unui autovehicul.

Mai mult, în timp, după cum a raportat bătrânul, i-au fost furate câteva bijuterii din aur, o friteuză pentru cartofi și o agendă personală la care ținea mult.

Perchezițiile făcute de carabinieri la domiciliul românilor au avut rezultate pozitive însă, o parte din bunuri fiind recuperate.

Celor trei persoane le-a fost notificată interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de bătrân, precum și interdicția de a-l contacta prin orice mijloc de comunicare, cum ar fi telefonul mobil sau e-mailul, sau chiar indirect, prin intermediul altor persoane.

Inițial, infracțiunile presupuse erau extorcarea și manipularea unei persoane vulnerabile, cu o pedeapsă prevăzută de codul penal între doi și șase ani de închisoare pentru această ultimă infracțiune, așa cum au explicat carabinierii în comunicatul emis.

Acum, cazul va fi adus în fața instanțelor de judecată, care vor determina rezultatul pentru cele trei persoane acuzate.

Distribuie acest articol