Trei români depistați în Italia cu peste 11.500 de euro falși la ei

Trei cetățeni români au fost arestați în orașul italian Giulianova, provincia Teramo din Abruzzo, după ce au încercat să folosească bancnote false pentru a efectua achiziții mici cu speranța de a primi rest în monedă autentică.

Strategia lor, deși nu este nouă, a fost dejucată de un comerciant local atent care, la vederea unei bancnote de 50 de euro folosită pentru a plăti o înghețată ce costă numai doi euro, a refuzat plata și a alertat imediat autoritățile.

După ce au primit de la comerciant o descriere detaliată cu privire la aspectul suspectului și caracteristicile mașinii cu care circula, carabinierii din Giulianova au intervenit rapid, și l-a localizat în timp ce se afla în compania altor doi bărbați pe promenada orașului.

Cei trei aveau asupra lor mai multe bancnote de 50 de euro, false, în valoare totală de peste 6.000 de euro.

În urma unei percheziții, în mașinile lor, cu numere de înmatriculare străine, au fost găsiți alți 5.600 de euro în bancnote false, ascunși în diferite locuri, precum între arcurile scaunelor sau în compartimente secrete ale portbagajului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, suma de 320 de euro în bancnote autentice a fost găsită într-unul dintre vehicule, ceea ce sugerează că, în trecut, cel puțin câteva dintre încercările lor de a utiliza bani falși au avut succes.

01NTAP6X13007-D-WEB
Banii găsiți de carabinieri asupra celor trei români.

Cei trei cetățeni români au fost arestați pentru utilizarea și introducerea de bancnote false în statul italian. Toate sumele de bani, atât false, cât și legitime, au fost confiscate de către autorități.

Distribuie acest articol