Trei români din Italia aranjau căsătorii de interes cu extracomunitari. Condamnați la închisoare

Patru persoane au primit zilele trecute condamnări la închisoare de până la doi ani după ce s-a demonstrat că aranjau căsătorii de conveniență în orașul italian Ravenna (Emilia-Romagna) cu cetățeni din afara Uniunii Europene, pentru a le facilita acestora din urmă obținerea permisului de ședere pe teritoriul italian.

Cetățenii extracomunitari care doreau o astfel de căsătorie plăteau chiar și sume de cinci cifre, informează agenția de presă ANSA, care mai precizează și că un al cincilea individ, un bărbat originar din Kosovo, este anchetat încă, fiind considerat capul acestei rețele.

Din cele relatate de sursa citată reiese că ancheta a fost declanșată de polițiștii italieni în luna decembrie a anului 2019 după ce o tânără de naționalitate română, care era măritată cu un cetățean din Kosovo, a decis să divorțeze de acesta din urmă după ce a început o relație cu un bărbat italian.

Căsătoria dintre româncă și kosovar era una din interes, deoarece bărbatul a plătit o sumă de ordinul miilor de euro pentru a se putea căsători cu conaționala noastră și pentru a obține așadar permisul de ședere.

Decizia româncei de a divorța de el însă a venit înainte ca acesta să primească documentele care-i asigurau dreptul la ședere în Italia, iar capul organizației care aranja aceste căsătorii a început să o persecute pe tânăra femeie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, șeful rețelei o urmărea pe româncă, dar și pe noul ei iubit, amenințându-i că le va face rău dacă vor întrerupe căsnicia cu bărbatul kosovar, care trebuia să primească dreptul de ședere în Italia.

După denunțul depus de compatrioata noastră anchetatorii au descoperit că mai multe românce, dar și o italiancă, erau căsătorite cu cetățeni din Kosovo din pur interes, femeile primind sume mari de bani pentru asta. Între 2016 și 2018 au avut loc cel puțin trei de astfel de căsătorii, dar numărul celor semnalate până în prezent este mult mai mare.

Polițiștii au mai descoperit că din grupul infracțional mai făceau parte doi bărbați și două femei, dintre care o femeie era originară din Kosovo, iar cealaltă femeie, precum și cei doi bărbați, erau cetățeni români. Totodată, prețul pentru o astfel de căsătorie ajungea chiar și la 17.000 de euro.

Cei trei români și femeia kosovară au primit recent pedepse cu închisoarea între opt luni și doi ani, în timp ce șeful organizației riscă o pedeapsă mult mai mare, dacă va fi găsit vinovat. Acesta din urmă este acuzat și de șantaj, mai scrie presa locală.