Trei români morți în străinătate în Ajunul Crăciunului, victimele unui grav accident rutier. Alte 11 persoane rănite

Doi adulți și un copil de numai 8 luni, toți de cetățenie română, au murit în seara zilei de 24 decembrie 2022, în urma unui grav accident rutier petrecut pe autostrada A1 din Franța, în apropierea orașului Herbécourt din departamentul Somme.

Potrivit ziarului francez Courrier Picard, tragedia s-a produs în jurul orei 20:00 din Ajunul Crăciunului, ca urmare a unui accident în lanț între trei autoturisme.

Imagine de la locul dramaticului accident. Foto: SDIS80/courrier-picard.fr

Din primele informații reiese că într-unul dintre autovehicule, înmatriculat în România, se aflau cinci persoane, iar trei dintre ele, printre care și un copilaș de numai 8 luni, au decedat pe loc.

Celelalte două persoane au suferit răni de gravitate medie și au fost transportate la spital, mai precizează presa locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un alt autoturism implicat în accident călătoreau șapte persoane, care au suferit de asemenea răni grave în urma accidentului. În cea de-a treia mașină, în schimb, călătoreau doar două persoane, dar și acestea au fost rănite și transportate la spital.

Numeroase ambulanțe au intervenit la locul accidentului. Foto: SDIS80/courrier-picard.fr

„Au fost mobilizate resurse foarte semnificative, din tot estul departamentului (Péronne, Moislains, Rosières-en-Santerre, Roye, Ham, Bray-sur-Somme, Bapaume, în Pas-de-Calais), precum și din personalul din Amiens și trei echipe SAMU (serviciul medical de urgență din Franța – n.r.), inclusiv cele de la Péronne și Amiens”, au transmis autoritățile locale.