Trei români reținuți pe un aeroport din străinătate. Aveau peste 5.000 de pachete de țigări ascunse în valize

Agenții de frontieră ai Gărzii Civile spaniole au reținut trei bărbați de naționalitate română pe aeroportul Son Sant Joan din Palma de Mallorca (comunitatea autonomă Insulele Baleare) în cursul zilei de duminică, 21 august 2022.

Cei trei au încercat să introducă ilegal în Spania peste 5.000 pachete de țigări, îndesate în cinci valize uriașe, informează ziarul spaniol La Vanguardia. Garda Civilă i-a denunțat pentru o presupusă infracțiune de contrabandă cu produse din tutun.

Agenții  Patrulei Fiscale și de Frontieră (PAFIF), din cadrul Gărzii Civile din Mallorca, au observat atitudinea suspectă a trei pasageri care tocmai aterizaseră pe aeroportul din Palma cu un zbor din România. Cei trei cărau cu ei cinci valize neobișnuit de mari, fapt ce a atras imediat atenția asupra lor.

Confruntați cu suspiciuni bine întemeiate că cei trei români ar putea face trafic cu substanțe interzise, agenții au intervenit imediat pentru a verifica bagajele. Ei le-au cerut deținătorilor celor cinci valize uriașe să le deschidă.

Țigările ascunse în cele cinci valize ale cetățenilor români. Foto: Guardia Civil

În interiorul acestora, agenții au găsit peste 5.000 de pachete de țigări (în jur de 100.000 de țigări), pe care cei trei români intenționau să le introducă pe insulă, evitând astfel procedurile legale pentru comercializarea produselor din tutun și evitând astfel plata taxelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI