Trei români morți și alți cinci români răniți într-un grav accident în Ungaria între un microbuz și un autobuz

Imagine de la locul accidentului. Sursa: bihon.ro/www.szoljon.hu

Tragicul accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, 25 noiembrie 2017, în localitatea Szolnok din Ungaria, la circa 150 de kilometri de granița cu România. Din primele informații reiese că în accident au fost implicate două autovehicule: un microbuz înmatriculat în România și un autobuz înmatriculat în Ungaria.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe citat de Mediafax, trei cetățeni români și-au pierdut viața iar alții cinci au fost răniți.

„Accidentul a fost soldat cu decesul a 3 cetăţeni români şi rănirea altor 5. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a persoanelor rănite”, a transmis MAE.

Totodată, MAE precizează că autoritățile locale din Ungaria au deschis o anchetă pentru a descoperi cauzele care au dus la producerea tragediei și că până în prezent nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor relatate de Bihor Online, microbuzul românesc circula pe ruta Oradea-Budapesta și se pare că accidentul a fost cauzat de șoferul acestuia care s-ar fi angajat în depășire, într-o zonă cu vizibilitate redusă.

Cei cinci cetățeni români răniți în accident au fost transportați la spitalele din Ungaria pentru îngrijirile de rigoare, mai scrie sursa citată.

Distribuie acest articol