Tricolorul românesc va fi proiectat la Torino pe Mole Antonelliana de Ziua Națională a României

Joi, 1 decembrie, Ziua Națională a României va fi omagiată de administrația orașului Torino. Pe monumentul Mole Antonelliana, la ora 20:00 vor fi proiectate tricolorul românesc și sigla care celebrează 160 de ani de diplomație română modernă și contemporană.

Rosanna Purchia, consilier pentru Cultură în cadrul Primăriei din Torino a declarat: „Orașul Torino este din ce în ce mai internațional și este capitala incluziunii. Prin această inițiativă dorim să aducem un omagiu lumii și noilor cetățeni ai iubitului nostru Torino. Comunitatea românească este cea mai mare și printre cele mai pline de viață de pe teritoriul nostru și ne bucurăm să sărbătorim împreună Ziua Națională a României”.

„Este o mare mândrie că orașul Torino a decis să sărbătorească legăturile puternice și prietenia cu România, proiectând pe monumentul său simbolic culorile drapelului nostru, albastru, galben și roșu, pe care le purtăm mereu în inimă. Sunt sigură că la ora 20:00, de 1 decembrie, ochii multora dintre compatrioții mei vor fi îndreptați către ‘Mole’ și nostalgia pentru țara natală va fi parțial compensată de vederea a două simboluri naționale atât de importante.”, a declarat consulul general al României la Torino, Ioana Gheorghiaș, conform Torino Free.

Și în orașele Genova și Roma Ziua Națională a României de la 1 Decembrie va fi sărbătorită de autoritățile italiene, prin iluminarea a două monumente simbolice: Fântâna din Piazza De Ferrari din Genova și Fântâna Triton din Piazza Barberini din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI