Succes românesc la Trieste Film Festival: „Acasă, my home”, al regizorului Radu Ciorniciuc a primit premiul pentru cel mai bun documentar

În cadrul Festivalului de Film de la Trieste, desfășurat online între 21 și 30 ianuarie 2021, premiul Alpe Adria Cinema pentru cel mai bun documentar a fost acordat filmului „Acasă, myhome” al regizorului român Radu Ciorniciuc.

Documentarul românesc „Acasă, my home” a luat premii la Sarajevo, Cracovia, Munchen și Salonic. Premiera națională a avut loc la TIFF, unde a câștigat „cel mai bun lungmetraj”.

Documentarul redă povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcăreşti, primul parc natural urban din România -, a fost documentată timp de patru ani de regizorul Radu Ciorniciuc. Acesta a surprins în filmul „Acasă” tranziţia familiei de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a Capitalei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Documentarul „Acasă”, este produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producţie Manifest Film.

Cea de-a 32-a ediție a Festivalului de Film din Trieste, primul și cel mai important eveniment cinematografic italian care prezintă creațiile cinematografice din Europa Centrală și de Est, a avut loc între 21 și 30 ianuarie 2021. Ediția din acest an s-a desfășurat în întregime online.

Distribuie acest articol