Tristețe mare într-o familie de români din Italia, Mihaela a murit la numai 43 de ani după o grea suferință

Vestea că suferă de o boală grea, incurabilă, a căzut ca un trăsnet pe capul ei și al familiei sale. Era în luna septembrie 2020, când Mihaela Elisabeta Irimia, în vârstă de 43 de ani, rezidentă la Bottegone (Pistoia), a aflat că suferă de cancer la sân. O femeie în floarea vieții, veselă, frumoasă, aparent fără probleme de sănătate, a descoperit de la o zi la alta că trupul îi era măcinat de o boală cumplită.

În răstimp de numai câteva luni de zile, românca noastră a făcut tot ceea ce s-a putut face pentru a-și salva viața și pentru a-și recupera sănătatea pierdută, dar cancerul i-a invadat ficatul, plămânii și creierul. O formă gravă și o evoluție fulminantă, care nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire, Mihaela s-a stins în noaptea dintre 2 și 3 iunie 2021, lăsând în urma sa o familie profund îndurerată, un soț, doi copii, o mamă și alte rude care trăiesc în aceste zile clipe de profundă tristețe.

Mihaela Elisabeta Irimia era în Italia de aproximativ 10 ani și lucra ca menajeră, la ore, ne-a spus sora sa. Era o femeie harnică, destoinică, așa cum sunt marea majoritate a româncelor, cu o familie frumoasă, cu doi copii mari, un băiat de 24 de ani și o fată de 19. Mihaela nu suferise de nicio boală înainte și chiar dacă în ultima vreme se simțea mereu obosită a pus acest simptom pe seama muncii, fără să se gândească la altceva anume. Până când a început să aibă dureri la nivelul pieptului, dureri care i-au dat de bănuit și s-a prezentat la medic. Pentru Mihaela a fost însă prea târziu!

Niciun tratament pe care l-a făcut nu a dat rezultate, dimpotrivă, boala a evoluat într-un ritm rapid, cancerul s-a transmis de la sân la alte organe, până când medicii au trebuit să anunțe familia că nu se mai poate face nimic pentru a i se salva viața.

A murit acasă, înconjurată de oamenii dragi, la o vârstă la care multe dintre femei privesc cu optimism înainte, își fac planuri de viitor pentru ele și pentru copiii lor. Un rău invizibil, o boală cruntă care și-a manifestat simptomele când nu s-a mai putut face nimic, a învins-o și i-a curmat firul vieții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ultimele luni, în care Mihaela a fost mereu internată prin spitale, au secătuit familia și de resursele financiare, nu doar pe plan emoțional. Cei care doresc și au posibilitatea să-i susțină financiar pe apropiații conaționalei noastre o pot face cu o donație la Pirvu Mihaela Decor Flora sau la magazinul românesc România mai aproape. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, 5 iunie, la Pistoia.

@rotalianul