Turcia: Salvatorii români au scos un tânăr viu de sub dărâmături la aproape 7 zile de la cutremur

Salvatorii români aflaţi în Turcia au reuşit să salveze un bărbat prins sub ruinele unei clădiri cu şase etaje, care s-a prăbuşit complet în urma cutremurelor, a informat, duminică, 12 februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Se numește Mustafa Sarigul, are 35 de ani și a fost scos de sub dărâmături de către salvatorii români, în orașul Hatay, la 149 de ore după ce au avut loc cele două mari cutremure, notează Al Jazeera. El a fost surprins de prăbușirea clădirii în timp ce se afla pe casa scării.

Sursa foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Conform ISU Bucureşti- Ilfov, „în această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore.

Sursa foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

„După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, a mai transmis ISU Bucureşti- Ilfov.

Sursa foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

„Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului.”, se mai arată în postarea de pe pagina Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI