Turist american în România, despre prețurile din țara noastră: „Prea scumpe!”

Un tânăr vlogger american, Ben Pierce Jones, care a explorat peste 70 de țări în ultimii șapte ani, a fost fascinat de frumusețea României, dar și uimit de prețurile din țara noastră.

Ben nu este străin de experiențe internaționale. Pe lângă călătoriile sale, a lucrat și a studiat în diferite colțuri ale lumii.

În ultimele două luni, acesta a ales să descopere România, fiind impresionat de gastronomia și peisajele țării noastre.

Captură de ecran 2023-08-27 141205
Ben Pierce Jones în România. Captură video

El împărtășește aceste experiențe, precum și multe altele, pe canalul său de Youtube, „Tales From The Road”.

Într-un episod recent, Ben a făcut o trecere în revistă a reperelor emblematice românești, oferind o imagine completă a destinațiilor noastre turistice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De la maiestuoșii Munți Carpați până la fermecătoarele orașe medievale și uimitoarea Delta Dunării, România oferă o gamă largă de experiențe pentru fiecare călător”, a declarat vloggerul american.

Totuși, a menționat și un aspect neașteptat pentru mulți dintre cei care cunosc România ca o destinație accesibilă:

„În ceea ce privește rentabilitatea României, nu este super ieftin. Am fost un pic surprins de cât de scump a fost”, a spus el.

Cu toate acestea, pentru Ben Pierce Jones România nu se rezumă la prețuri

Americanul a compilat un top al destinațiilor care nu trebuie ratate, incluzând Bucureștiul, Transilvania, Timișoara, Constanța și castelele iconice. De asemenea, a subliniat farmecul străzilor din Brașov și frumusețea rurală a Maramureșului.

În ceea ce privește gastronomia, Ben a fost fermecat de preparatele tradiționale românești, de la sarmale și mici până la papanași:

„Mâncarea românească este foarte bună. Sunt un mare fan al ei”, a mărturisit el. Papanașii, în particular, l-au cucerit atât de mult încât a ales să învețe rețeta și să o împărtășească cu prietenii săi virtuali.

@benpiercejones

Are these Europes best donuts? 🍩 #romania #bucharest #cooking #donuts #fyp #stitch #cluj #timisoara #foodtiktok

♬ Suntem Made In Romania – Ionut Cercel

Și, firește, experiența sa culinară în România nu ar fi fost completă fără a gusta berea locală și palinca tradițională, ambele lăsând o impresie puternică asupra tânărului călător.

În concluzie, chiar dacă prețurile l-au surprins, frumusețea, cultura și bucătăria românească l-au făcut pe Ben să se îndrăgostească de România, oferindu-i experiențe și amintiri de neuitat.