A ucis amanta româncă și a aruncat-o într-o prăpastie. Italian condamnat la 15 ani de închisoare

În luna august a anului 2020, Damiano Torrente, un bărbat italian în vârstă de 48 de ani din Palermo (Sicilia), s-a prezentat la carabinieri și a mărturisit că, în urmă cu cinci ani, a ucis o româncă pe nume Ruxandra Vesco.

Ruxandra Vesco, ucisă în Italia și aruncată într-o prăpastie.

Potrivit declarațiilor date de italian în fața procurorilor, victima, în vârstă de 33 de ani, era amanta sa și a decis să o ucidă pentru că aceasta s-a prezentat din senin la casa lui, unde locuia cu soția, pentru a-i cere bani. Ea îl amenința în acest scop că-l va denunța pentru că a constrâns-o să se prostitueze.

Mai mult, el i-a condus pe anchetatori în locul exact în care a fost aruncat cadavrul, scheletul femeii, care nu a fost dată dispărută niciodată de familie, fiind astfel găsit după cinci ani de la crimă.

Italianul le-a oferit anchetatorilor detalii foarte exacte despre modul în care a ucis-o pe Ruxandra, declarând că a strangulat-o, a pus-o în doi saci și i-a aruncat corpul într-o prăpastie de lângă via Monte Ercta din Palermo.

Torrente a fost astfel arestat și părea a fi un caz aproape rezolvat, dar în ziua următoare el și-a retras mărturia, asistat fiind de avocatul Alessandro Musso.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Damiano Torrente, 48 de ani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea româncei.

Avocatul a motivat totul prin faptul că clientul său suferă de o tulburare de personalitate narcisică (narcisism) și că voia doar atenție. Tulburarea a fost confirmată ulterior și de un examen psihiatric asupra inculpatului.

În același timp, anchetatorii au descoperit că, înainte cu numai o zi de mărturisirea crimei asupra româncei, italianul de 48 de ani s-a prezentat la poliție și a mărturisit alte circa 20 de crime. Polițiștii au verificat însă totul și au stabilit că nu a comis niciuna dintre acele crime.

Cu toate acestea, Torrente a fost trimis în judecată pentru crimă cu premeditare în cazul Ruxandrei Vesco, iar procurorii Felice De Benedittis și Enrico Bologna, care au condus ancheta, le-au cerut judecătorilor să-l condamne pe acuzat la 25 de ani de închisoare.

În cursul dimineții de ieri, 17 ianuarie 2023, bărbatul italian a fost condamnat în schimb, de Curtea de Apel din Palermo, sub conducerea judecătorului Sergio Gulotta, la 15 ani de închisoare, tribunalul considerând astfel mărturia lui ca fiind reală.

Avocatul lui Torrente continuă să susțină însă că acesta este nevinovat și că știa numai de locul în care cadavrul Ruxandrei a fost aruncat, motiv pentru care va face un apel și la Curtea Supremă pentru a obține o ulterioară reducere sau, poate, chiar achitarea italianului.

Bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru hărțuire asupra unei alte femei, tot de naționalitate română, mai spun surse judiciare.

Ruxandra Vesco era născută la București și, la vârsta de 9 ani, a fost adoptată de o familie din localitatea Alcamo, provincia Trapani din Sicilia.

La data dispariției, românca avea un proces penal în curs, fiind acuzată că a furat și folosit cartea de credit a unei prietene.

Pe rețelele de socializare a fost creată chiar și o pagină, „Truffatrice ad Alcamo”, prin intermediul căreia Ruxandra Vesco, cunoscută și sub numele de Alexandra, era acuzată că ar fi înșelat de bani mai multe persoane.

Administratorul paginii, însă, nu mai avea nicio știre despre ea din anul 2015. În ultimele postări, acesta scria:

„N-o să te ajute prea mult faptul că te ascunzi acum, justiția își desfășoară cursul, va trebui să dai socoteală pentru tot răul pe care l-ai făcut.”

Pe pagină au fost publicate mai multe imagini cu Ruxandra și o imagine a cărții sale de identitate. O persoană susține că a fost înșelată de Ruxandra de 20.000 de euro.