A ucis un bărbat în România în urmă cu 6 ani. Se ascundea în Italia, unde lucra ca păstor în munții din nordul peninsulei

Era anul 2012 când a ucis un om, iar acum, în vara lui 2018, bărbatul român cu inițialele P.E, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit lucrând liniștit ca cioban în munții din nordul Italiei, relatează Giornale di Brescia.

În timpul unei bătăi de acum 6 ani în urmă, care a avut loc într-un birt din România, a lovit un bărbat care a murit câteva zile mai târziu pe patul spitalului. Pentru crima respectivă, P.E. a fost condamnat în lipsă de Tribunalul din Vaslui pentru că între timp își făcuse pierdute urmele.

Până acum câteva zile în urmă, când a fost găsit păscând oile pe culmile dintre Valcamonica și Val DaOne, în regiunea Lombardia din nordul peninsulei italiene. Bărbatul, originar din Văleni, județul Vaslui, a încercat să-și trăiască viața liniștit, departe de forțele de ordine care îl căutau după ce fusese dat în urmărire. Pășunile care se întind între Brescia și Trentino i-au asigurat anonimatul și i-au servit drept ascunzătoare în toți acești ani. Dar carabinierii, însosiți de poliția provincială și agenții Gărzii de Finanțe, au urcat până la altitudinea la care se afla românul nostru, pentru a-l aresta și a permite justiției române să își urmeze cursul.

S-a început activarea procedurilor internaționale în vederea extrădării condamnatului. În România, bărbatul are de efectuat 3 ani și 2 luni de închisoare pentru lovitură cauzatoare de moarte.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol