A ucis-o pe Liliana într-un accident rutier. Șofer italian condamnat la 10 luni de închisoare

Se întorcea de la muncă pe bicicletă în jurul orei 22 din seara zilei de 10 noiembrie 2017, , și mai avea o foarte mică distanță de parcurs până la locuința sa când și-a găsit sfârșitul, la numai 37 de ani, lovită de o mașină care venea din spatele său.

Liliana Lăcătuș lucra la restaurantul Old Wild West din localitatea Torri di Quartesolo, provincia Vicența și locuia în via Europa din aceeași localitate, la câțiva pași de locul unde și-a pierdut viața. Era, de asemenea, mama unei fetițe de 6 ani care va crește doar cu amintirea vagă a mamei sale.

În acea seară fatală pentru conaționala noastră, la volanul unei mașini Volkswagen, pe aceeași stradă și în același sens circula și Matteo Riello, un șofer italian de 36 de ani. Viteza cu care se deplasa în acea zonă era de peste 90 km/h, deși limita legală este de 50 km/h. Liliana a încercat să traverseze strada pentru a intra pe via Europa și a ajunge acasă, spun anchetatorii care au analizat dinamica accidetului, dar nu a acordat prioritate șoferului italian, așa cum ar fi trebuit să o facă în acel context și conform regulilor de circulație rutieră.

Viteza excesivă a șoferului italian și neacordarea priorității din partea româncei noastre au făcut ca impactul să fie inevitabil, iar Liliana a fost lovită din plin de autoturismul Volkswagen și aruncată la o distanță de peste 20 de metri de la locul impactului. Riello s-a oprit și a chemat imediat o ambulanță, dar personalul medical nu a putut face altceva decât să constate decesul femeii.

Ajuns la proces cu acuzația de omor rutier (infracțiune introdusă în Codul Penal italian din 2016) Matteo Riello a fost condamnat miercuri, 17 iulie 2019, la 10 luni de închisoare pentru fapta sa, după ce și-a recunoscut vina și a căzut de acord cu judecătorul și procurorul pentru această pedeapsă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol