Udine – Autocar Atlassib implicat într-un accident pe A4. 8 români răniți, unul dintre ei foarte grav.

Accidentul a avut loc ieri, 26 noiembrie, în jurul orei 20, pe autostrada A4 între Latisana și San Giorgio, provincia Udine, și au fost implicate două autovehicule, un jeep aparținând Protecției Civile din Italia și un autocar Atlassib care se îndrepta spre România, venind din Franța, cu 36 de pasageri la bord, având și o remorcă cuplată în spate.

Din primele relatări ale polițiștilor, se pare că autocarul românesc ar fi intrat într-o depășire pe lângă jeep-ul Protecției Civile și nereușind să se încadreze bine în depășire a agățat jeep-ul dezechilibrându-se și răsturnându-se în afara carosabilului, scrie site-ul Digi 24.

Pasagera aruncată prin geam, fiind vorba de o femeie, care avea și rănile cele mai grave, a fost transportată de urgență cu ambulanța la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine, în timp ce 4 din ceilalți 7 răniți au fost transportați la spitalul din Latisana iar 3 dintre ei la spitalul din Palmanova.

Ceilalți pasageri ai autocarului, nefiind vătămați, au fost cazați într-un refugiu din Cognolo unde vor rămâne în așteptarea unui alt autobuz care să-i conducă spre Franța. Răsturnarea autocarului, prin urmare și a remorcii, a împrăștiat, de asemenea, toate bagajele pasagerilor pe câmp.

Rămâne de stabilit de către agenții de la Polstrada care a fost cauza accidentului, vă vom ține la curent cu orice noutate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Actualizare: Ambasada României în Italia a postat pe Facebook, la câteva ore după accident, un comunicat relativ la acesta, fără a specifica, însă, despre ce firmă este vorba. Este admirabilă, totuși, promptitudinea ambasadei cu care a intervenit în acest caz, chiar și în weeken. Redăm mai jos mesajul Ambasadei în întregime pe care-l puteți citi și pe pagina Facebook a Ambasadei aici:

”În noaptea de sâmbătă spre duminică, la data de 27 noiembrie, a avut loc un accident în care a fost implicat autocarul unei firme de transport românești, care se deplasa dinspre Franța către România, tranzitând Italia. Nu au fost victime în stare foarte gravă, decât răniți ușor, care au primit îngijiri medicale de specialitate. Un alt autocar al firmei i-a preluat pe pasagerii aflați într-un refugiu.

Consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la fața locului și s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul de la Roma și cu Ministerul Afacerilor Externe al României. De asemenea, Ambasada a fost în contact cu conducerea firmei transportatoare, care s-a mobilizat rapid pentru a oferi soluții pasagerilor.”