Ultima călătorie pentru Denisa, fetița româncă înecată în Italia. Sicriul cu trupul neînsuflețit a plecat azi spre casă

Micuța Denisa, fetița româncă în vârstă de 8 ani, care s-a înecat cu două săptămâni în urmă la Capalbio (Grosseto), a plecat în această dimineață de sâmbătă, 30 ianuarie, în ultima sa călătorie. Se va întoarce în România, unde v-a fi înmormântată în pământul natal, relatează publicația Il Tirreno.

În urmă cu două zile a avut loc autopsia trupului neînsuflețit, la morga Spitalului Misericordia, din Grosseto, iar medicul legist Giulia Nucci va înmâna raportul procurorului, în termen de 90 de zile. La autopsie a participat și dr. Roberto Martini, consultant al proprietarei locuinței unde s-a petrecut tragedia. Proprietara este cercetată împreună cu mama fetiței sub acuzația de omor din culpă. Cele două femei sunt apărate de avocații Carlo Valle, respectiv Sergio Frediani.

Denisa Halip a sosit în Italia împreună cu mama sa, Tincuța, pentru a se reuni cu tatăl, Viorel, care lucra de mai mulți ani în peninsulă ca lucrător agricol. Viorel a reușit după multe sacrificii să închirieze o casă în Vallerana, un cătun care aparține de localitatea Capalbio. A hotărât astfel să își aducă familia în Italia, pentru a fi toți împreună. Un vis care s-a transformat vineri, 22 ianuarie, într-un coșmar.

Denisa se plimba cu bicicleta prin curte când s-a dezechilibrat și a căzut în piscina plină cu apă de ploaie. Fetița nu știa să înoate, s-a zbătut, a strigat, dar când mama a ajuns la ea era deja prea târziu. Doi bărbați care se aflau la barul din fața casei, auzind strigătele de disperare ale mamei, au intervenit imediat, au scos fetița din apă și au făcut totul pentru a-i salva viața. Era prea târziu, Denisa s-a înecat lăsând în urmă o durere imensă în sufletul părinților, rudelor și prietenilor săi.

Denisa, decedată în Italia la vârsta de 8 anișori

Astăzi a părăsit Italia, unde sosise cu o mulțime de vise și de speranțe pentru o viață alături de părinții săi. „Drum bun spre îngeri, suflet nevinovat – a scris cineva pe Facebook – iar părinților multă putere să treacă peste această durere.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI