Ultima dorință a româncei omorâtă în Italia de soțul ei va fi îndeplinită. Va fi înmormântată în România

Trupul neînsuflețit al româncei Zsuzsanna Majlat, ucisă de soț vineri, 8 mai, la Milzano (Brescia), va fi dus în România pentru a fi înmormântat. Fiica cea mare a femeii și-a dat acordul în acest sens, respectând ultima dorință a mamei sale: cea de a se odihni pentru veșnicie în pământul natal.

Zsuzsanna avea 39 de ani, era originară din Târgu Mureș și trăia în Italia alături de Gianluca Lupi (41 de ani) și cei trei copii ai lor cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. În seara dramei, cei doi s-au certat, iar bărbatul, cuprins de furie, a pus mâna pe un cuțit și a înjunghiat-o pe soția sa în fața fiicei de 15 ani. Ceilalți doi copii, o fetiță de 7 ani și un băiețel de 3, erau la etajul superior al locuinței și nu au văzut ceea ce s-a întâmplat. Mama lor a murit pe pardoseala de la parterul casei, în brațele fetei sale care a sunat apoi la carabinieri.

Investigațiile medico-legale s-au încheiat, trupul femeii a fost pus la dispoziția familiei și Susy, așa cum era cunoscută de toată lumea din jur, va fi repatriată în România unde se va odihni pentru veșnicie în cimitirul din Târgu Mureș. A fost ultima ei dorință pe care fiica cea mare a decis să i-o respecte.

În această dimineață, la ora 10:00, va avea loc la biserica parohială San Biagio o ceremonie funerară în amintirea celei care a fost Suzana Mailat. Tocmai în prima zi în care slujbele religioase pot fi din nou celebrate cu participarea credincioșilor și când biserica din Milzano, cu respectarea distanțării sociale, va putea găzdui un număr maxim 60 de persoane.

„Ne vom lua rămas bun de la Susy, apoi va pleca spre România”, scrie pe pagina de Facebook Chiesa Milzano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Zsuzsanna Majlat. Foto: Chiesa Milzano

Conform celor relatate de primarul localității și de vecinii cuplului, Zsuzsanna și Gianluca păreau o familie normală, înstărită, iar el este descris ca un om bun, educat, echilibrat, care-și iubea copiii. Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că ar fi capabil de un asemenea gest. Nu au existat semne că ar fi fost violent, Suzana nu l-a denunțat niciodată, iar carabinierii nu au fost nevoiți vreodată să intervină la locuința lor. Cu toate acestea, se pare că femeia română a depus actele pentru separare în urmă cu câteva luni și atunci a început să se agraveze situația între ei.

Trei copii au rămas fără mamă și cu tatăl în pușcărie unde va fi obligat să rămână pentru mulți ani de acum înainte. O dramă petrecută în fața unei adolescente de 15 ani care pentru câteva clipe a trăit coșmarul vieții ei.

Sunteți victima sau martorul unor scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.